dimarts, 21 de novembre de 2017

Necessitem mitjans en la nostra llengua Defensem la pluralitat informativa

Necessitem mitjans en la nostra llengua
Defensem la pluralitat informativa
 
El 29 novembre de 2013 el Govern valencià va tancar RTVV. Abans, el mateix Govern havia forçat el tancament de TV3 i Catalunya Ràdio. Des d’aleshores, no tenim mitjans de comunicació en llengua pròpia.
Ara, finalment, l’actual Govern valencià ha anunciat que aviat iniciarà l’emissió la nova Àpunt. I, tal com es va comprometre, immediatament després caldrà posar fi a la censura i executar la reciprocitat d’emissions amb TV3, en compliment de l’acord signat en el seu moment pel president Fabra i aprovat per les Corts valencianes.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha treballat durant dècades per a garantir l’accés a mitjans de comunicació en llengua pròpia. En ple segle XXI, aquesta garantia és una necessitat per a la supervivència de qualsevol llengua. Per això, ens alegrem del que sembla que és ja el tram final del llarg –massa llarg- procés de recuperació dels nostres mitjans. I alhora volem renovar el nostre compromís públic amb l’objectiu de recuperar la televisió i la ràdio valencianes, i TV3 i Catalunya Ràdio.

Per això, us convidem a assistir a aquest acte públic de record d’un aniversari trist, que volem convertir en la celebració de l’inici de la recuperació dels mitjans en llengua pròpia. Cal que la nostra veu torne a ressonar clara i alta: necessitem mitjans en la nostra llengua! Volem una ràdio i televisió valencianes públiques, de qualitat i en valencià, i volem TV3 i Catalunya Ràdio!

T’esperem! Perquè només entre tots ho farem possible!
_________________________

Dimecres 29 de novembre de 2017 a les 19h
Aula Magna de la Universitat de València (C/ La Nau)
Amb les intervencions de:
Sra. Isabel Vázquez
Vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Universitat València
Sr. Joan F. Mira,
president d’ACPV
Sr. Javier Marzal Felici,
catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, i membre de la Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Publica Valenciana (CIRTPV)
Sra. Rosa Mª Yagüe,
Professora Titular d’Economia Aplicada de la UV, Vicedegana de Participació i Cultura de la Facultat d’Economia de la UV
Sr. Carles Cortés,
Vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Universitat d’Alacant

I la participació de:
Sr. Wenceslao Rambla
Vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Universitat Jaume I de Castelló de la Plana
Sr. Fernando Borrás Rocher,
Vicerector de Planificació Universitat Miguel Hernandez Elx
Sra. Rosa Puchades,
Vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada