dilluns, 6 de novembre del 2017

MANIFESTACIÓ dissabte 18 de novembre: TOTS I TOTES A VALÈNCIA !! “ PER UN FINANÇAMENT JUST PER AL PAÍS VALENCIÀ”

MANIFESTACIÓ dissabte 18 de novembre: TOTS I TOTES A VALÈNCIA !!
PER UN FINANÇAMENT JUST PER AL PAÍS VALENCIÀ”
Amigues i amics,
Estem organitzant un bus per anar des d'Elx a la Manifestació Unitària per un #FinançamentJust del 18 de Novembre a València. Encara no està confirmada l'hora d'eixida, però segurament serà vora les 15 h d'Elx i tornarà tan prompte acabe la manifestació. Aquesta, començarà a les 18h de la Plaça de Sant Agustí de València. El cost seran 5 € però si algú no pot pagar-ho, es podria subvencionar.
Per inscriure't, envia el teu nom i cognoms, telèfon de contacte, adreça de correu electrònic i comarca d'on ets o bé a aquest número de telèfon 965426480 Acpv-Casal Jaume I d'Elx o bé a aquesta adreça de correu elx@acpv.cat o buselxmani@gmail.com
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) fa molts anys que denuncia la situació d'infrafinançament que pateix el País Valencià i que reclama la necessitat de posar fi a aquest dèficit fiscal per a fer possible un model de societat del benestar i poder impulsar polítiques d'igualtat social, cultural i lingüística. El Govern espanyol desvia els recursos dels valencians en benefici propi, i això es tradueix en el maltractament sistemàtic als valencians: fa anys i anys que el corredor mediterrani està pendent, les nostres infraestructures (tren, aeroports, ports...) pateixen mancances molt greus, i no hi ha diners per a millorar l'educació, la sanitat o els serveis socials, per no parlar de l'abandó que pateix la cultura. I el Govern espanyol, al mateix temps, fa anys que fa promeses que mai compleix i tracta els valencians d'ignorants o ens menysprea clarament, com quan el ministre Montoro va pronunciar la desafortunada frase: "els valencians només saben plorar".

Per això, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va iniciar fa molts anys actes i campanyes de denúncia de la situació que patim els valencians i de reivindicació d'un finançament just; accions impulsades durant prou de temps en solitari. El darrer exemple fou la manifestació del 29 d'abril d'enguany, que precisament tingué com a lema "Per un finançament just", i que fou encapçalada pel president d'ACPV, Joan F. Mira; els secretaris generals d'UGT-PV i CCOO-PV, Ismael Saez i Arturo León; el portaveu d'Intersindical Valenciana, Vicent Maurí; i els representants del PSPV-PSOE (la diputada Ana Botella), Compromís (el diputat Joan Baldoví), Podem (l'aleshores síndic Antonio Montiel), EUPV (el secretari general David Rodríguez) i ERPV (el president Josep Barberà).

D'aquesta manera, l'entitat valora molt positivament que a poc a poc augmente la conscienciació social de la discriminació que patim el poble valencià, i entén que en eixe sentit la convocatòria d'una nova manifestació el proper 18 de novembre, a València, amb idèntic lema que la que ACPV convocà el 29 d'abril passat: "Per un finançament just” és un pas més en la conscienciació social i en reivindicació d’un tracte just per part del govern d’Espanya.

Atenent a tot això,i després que una representació de la nostra entitat haja participat en diverses reunions a les quals ha estat convidada per a discutir la proposta de mobilització i l'orientació que aquesta havia de tenir, la Junta Directiva d'ACPV, ha acordat adherir-se a la convocatòria del proper 18 de novembre i iniciar una campanya pròpia per animar els seus socis i col·laboradors a participar-hi activament, actuant com a agents convocants de la manifestació, tot aprofitant la implantació d'ACPV a tot el País Valencià. Així mateix, ha acordat informar les associacions i entitats amb les quals col·laborem (començant pel mig centenar d'entitats que van avalar la nostra entrada en el Consell de Participació de la Comunitat Valenciana) sobre la iniciativa i animar-les també a sumar-s'hi.



Cordialment


Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada