divendres, 3 de novembre del 2017

Acpv-Casal Jaume I d'Elx, us convida a assistir al seg眉ent acte: “Exposici贸 i Projecci贸 Aurora Bertrana i Prudenci Bertrana”

Acpv-Casal Jaume I d'Elx, us convida a assistir al seg眉ent acte:

Exposici贸 i Projecci贸 Aurora Bertrana i Prudenci Bertrana”
DIA: dimarts 7 de novembre de  2017                                                                                  H ORA: 19:30 hores                                                                                                              LLOC: Acpv-Casal d'Elx (Sant Jordi, 2)
Inauguraci贸 de la doble exposici贸:
Prudenci Bertrana: L'ideari b脿rbar
Aurora Bertrana: El virus de l'aventura

Projecci贸 documental : “Prudenci Bertrana: 脌nima d'impenitent”


La Generalitat de Catalunya ha declarat el 2017 com a Any Aurora i Prudenci Bertrana, amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement.
M茅s enll脿 de la seva vinculaci贸 familiar, Prudenci Bertrana i Compte (Tordera, 1867 — Barcelona, 1941) i la seva filla Aurora Bertrana i Salazar (Girona, 1892 — Berga, 1974) reflecteixen, de manera complement脿ria, un enorme ventall d’aspectes de la cultura i la literatura catalanes del segle xx. El modernisme, la genu茂nitat de la vida rural contraposada a l’ofec de la ciutat, la profusi贸 de vocabulari extret de la parla viva i convertit en material literari, el binomi pintura-literatura, en Prudenci Bertrana; el cosmopolitisme, la literatura de viatges, la ruptura amb els motlles de g猫nere, el binomi m煤sica-literatura, en Aurora Bertrana s贸n nom茅s alguns dels aspectes que la commemoraci贸 del cent-cinquant猫 aniversari del naixement del primer i el cent-vint-i-cinqu猫 de la segona ens han de permetre explorar i aprofundir durant aquest Any Bertrana.
L’objectiu principal d’aquesta commemoraci贸, en sintonia amb els objectius que constitueixen la ra贸 de ser de la Instituci贸 de les Lletres Catalanes, 茅s fer con猫ixer m茅s i millor l’obra tant de Prudenci com d’Aurora Bertrana. Aquest objectiu guiar脿 totes i cadascuna de les actuacions que es realitzin durant l’Any Bertrana.
El comissari de l'Any Bertrana 茅s Oriol Ponsat铆-Murl脿, (Figueres, 1978). Professor de Filosofia de la Universitat de Girona, editor, escriptor i traductor.
Tota la informaci贸 de l'Any a la p脿gina www.anybertrana.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada