dilluns, 7 d’octubre de 2019

Crònica i Fotos: CORRELLENGUA 2019.


Crònica i Fotos: CORRELLENGUA 2019.

El passat divendres 4 d’octubre: la Flama del Correllengua va arribar a Elx i com en els darrers 24 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casal d'Elx, organitza el Correllengua en commemoració de la Diada del País Valencià 9 d'octubre. Les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu ús.

Enguany es la commemoració, l’any de Sant Vicent Ferrer, al que li hem dedicat la XXIV edició del Correllengua i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), en compliment del seu objectiu de promoció de la nostra cultura, ha dissenyat unitats didàctiques per a tots els nivells de Primària, Secundària i Batxiller sobre Sant Vicent Ferrer.

CORRELLENGUA 2019 ELX:
El passat divendres, 4 d'octubre a les 19:30 hores, va eixir des d'ACPV-Casal d'Elx la cercavila cap a l'ajuntament d'Elx amb la Flama del Correllengua 2019, ens acompanyarem la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El cascabot” i la Muixeranga de les Valls del Vinalopó.

La cercavila amb la Flama del Correllengua va arribar a les 20:00 hores a la porta de l'ajuntament, i va ser rebuda al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a Carles Molina Gómez (regidor de promoció econòmica, desenvolupament turístic i ocupació, promoció lingüística. PSPV), Esther Díez Valero (tercera tinenta d'alcalde. Regidora desenvolupament sostenible, mobilitat urbana, trànsit, i medi ambient. Compromís per Elx), Mariano Valera Pastor (cinqué tinent d'alcalde. Regidor d'igualtat, drets socials i polítiques inclusives.PSPV), Vicente Alberola Gonzálvez (seté tinent d'alcalde. Regidor d'esports i pedanies. PSPV), Margarita Antón Bonete (regidora Cultura i Joventut.PSPV), Maria José Martinez Gutierrez (regidora d'Educació, Universitat i Escoles infantils. PSPV), Felip Sànchez Gamero (regidor de comerç, eficiència energètica i desenvolupament rural. Compromís per Elx ), i de més membres de l'equip de govern.

Començà l'acte Lluís Alexandre Agulló (coordinador d'Acpv-Casal d'Elx) explicant que és el correllengua i amb un parlament reivindicatiu sobre la necessitat imperiosa de garantir la igualtat lingüística arran dels nous casos de discriminació lingüística. A continuació van poder gaudir d'un excel·lent parlament emotiu i reivindicatiu de la professora Rosa Asencio i Asencio. Seguidament es va procedir a la lectura del manifest per la llengua a càrrec de jóvens d'IES La Foia d'Elx. Es va tancar l'acte amb el parlament de Carles Molina Gómez (regidor de promoció econòmica, desenvolupament turístic i ocupació, promoció lingüística de l'ajuntament d'Elx). Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx. I la Muixeranga de les Valls del Vinalopó. El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet.

A continuació la comitiva del Correllengua va eixir en direcció a ACPV-Casal d'Elx i a les 21:00 hores va arribar al Casal i vam poder gaudir d'una actuació-taller de la Muixeranga de les Valls del Vinalopó i de la colla de Dolçainers. Vam sopar “picadeta” Coca i vi de la terra.
Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gràcies a tots i totes les persones, entitats, associacions i institucions que ens han ajudat, han col·laborat i han fet possible aquest correllengua 2019.


Cordialment
Lluís Alexandre
Agulló
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)
elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com
https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada