dimarts, 8 d’octubre del 2019

Dimecres, 9 d'octubre a les 11:00 hores a l'hort de Carme. Parc Jaume I de la ciutat d'Elx: ELX-IX OFRENA CĂŤVICA UNITĂ€RIA AL REI JAUME I. ACTE DE HOMENATGE EN COMMEMORACIĂ“ DEL 9 D'OCTUBRE.


Dimecres, 9 d'octubre a les 11:00 hores a l'hort de Carme. Parc Jaume I de la ciutat d'Elx:
ELX-IX OFRENA CĂŤVICA UNITĂ€RIA AL REI JAUME I. ACTE DE HOMENATGE EN COMMEMORACIĂ“ DEL 9 D'OCTUBRE. 
Ens acompanyaran la Colla de dolçainers i tabaleters “El cascabot”
El dia 9 d'octubre, se celebra la diada del PaĂ­s ValenciĂ , en recordança de l'entrada del rei Jaume I a la ciutat de València, el 1238, any que, podrĂ­em dir, marca la naixença del PaĂ­s ValenciĂ . El Nou d'Octubre tĂ© una significaciĂł alhora festiva i reivindicativa de la identitat valenciana. La diada del 9 d’Octubre Ă©s un dia “per a rememorar i reflexionar sobre el nostre futur en què la valencianitat Ă©s el nostre projecte de destinaciĂł i no d’origen” i que, en definitiva, “som perquè Ă©rem i serem perquè som!”

Durant aquesta IX Ofrena a Jaume I “reivindicarem la nostra valencianitat, l’equitat lingĂĽĂ­stica en la defensa dels drets lingĂĽĂ­stics dels valencianoparlants, continuar aprofundint en la qualitat democrĂ tica del nostre paĂ­s i reclamar fermament un finançament just que permeta exercir les nostres competències amb dignitat i millorar el benestar social i la resta de serveis pĂşblics per a tots els nostres conciutadans del sud i de la resta del paĂ­s. Demanem la necessitat inexcusable d'aprovar la competència lingĂĽĂ­stica en la futura llei de la funciĂł pĂşblica.

Finalment, subratllen que, treballen constantment per potenciar aquelles figures que, per damunt de la ideologia particular de cadascú, permeta cohesionar totes les persones amb sensibilitat per la nostra llengua i cultura, i també que vulguen ser i sentir-se valencians independentment de la seua procedència o llengua materna.

Per tot això, la Plataforma per l’Ăšs Oficial del ValenciĂ  a Elx, formada per El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix VinalopĂł, l’STEPV, Xiquets d’Elx, Joves d’Elx i ACPV-Casal Elx, Colla de dolçainers i tabaleters “El cascabot” us convidem a assistir a la IX Ofrena cĂ­vica que es farĂ  a l’hort del Carme al rei Jaume I el pròxim DIMECRES 9 d’octubre, a les 11.00 h.
Cordialment
LluĂ­s Alexandre AgullĂł
(Coordinador d'Acpv-Casal d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                          
http://lecturesdelx.blogspot.com
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada