dimarts, 8 d’octubre de 2019

Dimecres, 9 d'octubre a les 11:00 hores a l'hort de Carme. Parc Jaume I de la ciutat d'Elx: ELX-IX OFRENA CÍVICA UNITÀRIA AL REI JAUME I. ACTE DE HOMENATGE EN COMMEMORACIÓ DEL 9 D'OCTUBRE.


Dimecres, 9 d'octubre a les 11:00 hores a l'hort de Carme. Parc Jaume I de la ciutat d'Elx:
ELX-IX OFRENA CÍVICA UNITÀRIA AL REI JAUME I. ACTE DE HOMENATGE EN COMMEMORACIÓ DEL 9 D'OCTUBRE. 
Ens acompanyaran la Colla de dolçainers i tabaleters “El cascabot”
El dia 9 d'octubre, se celebra la diada del País Valencià, en recordança de l'entrada del rei Jaume I a la ciutat de València, el 1238, any que, podríem dir, marca la naixença del País Valencià. El Nou d'Octubre té una significació alhora festiva i reivindicativa de la identitat valenciana. La diada del 9 d’Octubre és un dia “per a rememorar i reflexionar sobre el nostre futur en què la valencianitat és el nostre projecte de destinació i no d’origen” i que, en definitiva, “som perquè érem i serem perquè som!”

Durant aquesta IX Ofrena a Jaume I “reivindicarem la nostra valencianitat, l’equitat lingüística en la defensa dels drets lingüístics dels valencianoparlants, continuar aprofundint en la qualitat democràtica del nostre país i reclamar fermament un finançament just que permeta exercir les nostres competències amb dignitat i millorar el benestar social i la resta de serveis públics per a tots els nostres conciutadans del sud i de la resta del país. Demanem la necessitat inexcusable d'aprovar la competència lingüística en la futura llei de la funció pública.

Finalment, subratllen que, treballen constantment per potenciar aquelles figures que, per damunt de la ideologia particular de cadascú, permeta cohesionar totes les persones amb sensibilitat per la nostra llengua i cultura, i també que vulguen ser i sentir-se valencians independentment de la seua procedència o llengua materna.

Per tot això, la Plataforma per l’Ús Oficial del Valencià a Elx, formada per El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, l’STEPV, Xiquets d’Elx, Joves d’Elx i ACPV-Casal Elx, Colla de dolçainers i tabaleters “El cascabot” us convidem a assistir a la IX Ofrena cívica que es farà a l’hort del Carme al rei Jaume I el pròxim DIMECRES 9 d’octubre, a les 11.00 h.
Cordialment
Lluís Alexandre Agulló
(Coordinador d'Acpv-Casal d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                          
http://lecturesdelx.blogspot.com
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada