dilluns, 14 d’octubre de 2019

Acció Cultural del País Valencià, convoca a fer concentracions a la porta dels ajuntaments per reclamar la llibertat dels presos polítics.


Acció Cultural del País Valencià, convoca a fer concentracions a la porta dels ajuntaments per reclamar la llibertat dels presos polítics.

DIA: dilluns 14 d'octubre

HORA: 19:00 hores
LLOC: a la porta de l'ajuntament d'Elx

Acció Cultural del País Valencià, considera que el judici ha mostrat sobradament que els presos no han comés cap delicte, i que les acusacions de rebel·lió i sedició no tenen cap base.


Acció Cultural, davant la publicació de la sentència del Tribunal Suprem del judici als presidents d’Omnium Cultural i ANC, la presidenta del Parlament de Catalunya, el vicepresident i diversos consellers del Govern de Catalunya, considera que aquesta només pot ser absolutòria.

Durant el judici, ha quedat sobradament demostrat que les acusacions per les quals pateixen presó des de fa gairebé dos anys no tenen cap base factual i objectiva. No s’ha pogut trobar cap indici de delicte en el comportament dels càrrecs associatius i institucionals presos, perquè en una democràcia no és delicte exercir el dret de lliure manifestació ni tampoc el del lliure exercici a l’expressió d’opinió mitjançant una consulta o referèndum.

De fet, la presó preventiva que han patit durant gairebé dos anys ja és una condemna, i evidencia la gravetat que significa l’ús arbitrari i sense base factual de la presó preventiva com a instrument de càstig. Són ja moltes les veus que apunten la necessitat de reformar el sistema d’imposició de la presó preventiva a l’Estat espanyol per a evitar més arbitrarietats i injustícies.

Atenent als fets provats, doncs, no hi ha cap base per a cap condemna. Per això, una sentència que no fos absolutòria seria una injustícia manifesta i un càstig a l’exercici de la llibertat de manifestació i d’expressió de l’opinió, i conseqüentment un greu retrocés en la qualitat democràtica d’un Estat que no es distingeix precisament per aquesta qualitat. A més, una sentència no absolutòria seria un enorme error, que no faria sinó empitjorar una situació que només es resoldrà des del diàleg: no es pot pretendre callar la veu de més de dos milions de persones només a base de colps de negativa al diàleg, violència policial i presó.Des d'ACPV expressem el nostre absolut rebuig i la nostra exigència de respecte a les llibertats democràtiques fonamentals, d’alliberament dels presos polítics catalans, i de diàleg amb les institucions catalanes com a única possible via de solució.
Cordialment
  Lluís Alexandre Agulló
(Coordinador d'Acpv-Casal d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ACPVelx                                                                                                                                                        
http://lecturesdelx.blogspot.com
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada