dijous, 6 d’octubre de 2016

LA MANIFESTACIÓ DEL 9 D’OCTUBRE RECLAMA UN FINANÇAMENT JUST PER ALS VALENCIANS

NOTA DE PREMSA
LA MANIFESTACIÓ DEL 9 D’OCTUBRE RECLAMA UN FINANÇAMENT JUST PER ALS VALENCIANS
Associacions, sindicats i partits s’uneixen per fer una proposta en positiu de reconstrucció del País Valencià després de 20 anys de desgovern i corrupció 

La Comissió 9 d’Octubre, integrada per associacions, sindicats i partits (vegeu la composició en l’annex al manifest adjunt), ha fet públic avui la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el proper diumenge 9 d’octubre a les 18 hores a València, i que eixirà de la plaça de Sant Agustí. 
Enguany la convocatòria presenta 4 novetats: 
1.- La voluntat expressa de les associacions, sindicats i partits convocants de treballar en positiu i de forma dialogada i coresponsable per reconstruir el País Valencià després de 20 anys de desgovern i corrupció: per això, el lema “Un país per fer, un país per construir” 
2.- L’explicitació d’aquesta voluntat en un programa d’objectius, recollit en el manifest (vegeu el text adjunt), que recull el compromís de caminar cap a la reversió de les retallades, la defensa de l’autogovern, la modernització del model agrari i la reindustrialització, la inversió en infraestructures, la comarcalització, l’eradicació de la violència de gènere, la plena igualtat lingüística, l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, la recuperació de la ràdio i la televisió valencianes i de TV3, i la capacitat de decidir el nostre futur com a poble. Un programa que ofereix una direcció positiva, que recull les necessitats dels més diversos i amples sectors socials, i que ha de posar les bases per a reconstruir el nostre país. 
3.- La voluntat de diàleg, consens i treball en positiu es veu expressada en l’àmplia unitat associativa, sindical i política, que incorpora els partits que donen suport a l’Acord del Botànic i al conjunt de l’esquerra. Un exemple que és possible la unitat des de la diversitat, el diàleg des del respecte, l’acord des de la pluralitat, el treball en positiu des del consens. 
4.- La priorització, en aquest moment, de la reivindicació d’un finançament just per als valencians, com a instrument absolutament necessari i urgent per a fer possible el benestar dels valencians i un programa de reconstrucció del País Valencià. En aquest sentit, les associacions, sindicats i partits de la Comissió 9 d’Octubre saludem la decisió del Govern valencià d’impulsar aquesta exigència, i de sumar el màxim de sectors socials a ella. Amb la mateixa voluntat, els partits que formen part de la Comissió 9 d’Octubre han pactat una moció municipal (vegeu text adjunt) que durant les pròximes setmanes serà presentada a una majoria d’ajuntaments, amb la pretensió d’estendre el suport i la conscienciació socials a la totalitat de valencians i valencianes, independentment de la seua sensibilitat política, perquè és una tema que ens afecta per igual a tots els valencians.Acció Cultural del País Valencià - Octubre CCC
Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 València - 96 315 77 99 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada