dissabte, 22 d’octubre de 2016

Cr貌nica i fotos del Correllengua 2016

Cr貌nica del Correllengua 2016: vos envie diverses fotos i una petita cr貌nica dels actes organitzats per Acpv-Casal Jaume I d'Elx
Vos adjunte 6 fotos en aquest correu dels actes i tamb茅 enlla莽os a la web Flickr on podeu veure "totes" les fotos del Correllengua 2016 per si s贸n del vostre inter猫s...
Fotos Correllengua: Cercavila, sal贸 de plens Ajuntament d'Elx i concert al Casal:    
https://www.flickr.com/photos/130459016@N06/albums/72157674111531931 
CR脪NICA DEL CORRELLENGUA 2016
La Flama del Correllengua 2016 va arribar a Elx el passat divendres, 14 d’octubre
Com en els darrers 21 anys, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoci贸 i sensibilitzaci贸 per la llengua on el principal objectiu 茅s la participaci贸 de la gent. El Correllengua est脿 farcit de diferents actes l煤dics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, mon貌legs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu 煤s.

E
nguany dediquem la XXI edici贸 del Correllengua a Ramon Llull i Isabel de Villena, un home i una dona excepcionals que, des de Mallorca i des de Val猫ncia, van aixecar la nostra llengua a una al莽ada liter脿ria internacional, i s贸n exemple de saviesa i di脿leg en temps de conflicte i tensions en tota Europa i en tota la Mediterr脿nia.
Que amb una interessant agenda de propostes, tingu茅 un molt bon balan莽 de participaci贸 en tots els seus actes.
La nit del mateix divendres, 14 d'octubre a les 20:00 hores va arribar la Flama del Correllengua al sal贸 de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a Carlos Gonz谩lez, alcalde d'Elx. Comen莽脿 l'acte amb un parlament Agust铆 Agull贸 (coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) i a continuaci贸 escoltaren un parlament molt emotiu del mestre Carles Barquero (professor de l'IES Misteri d'Elx), seguidament la lectura del manifest per la llengua a c脿rrec dels j贸vens de l'IES Misteri d'Elx: JANIK IVANYAN, PALOMA ROMERO AGULL脫, NEUS MORENO ESCANDELL, OLGA SEGARRA JA脡N, finalment escoltaren el parlament de l'alcalde Carlos Gonz谩lez. Tot aix貌 acompanyats amb les dol莽aines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx.
El sal贸 de plens de l’ajuntament s’ocup脿 per complet, entre els assistents diversos regidors i representants de diversos partits pol铆tics.

A les 21:00 hores el Casal Jaume I d'Elx s’ompl铆, amb l'assist猫ncia de nombroses persones que van poder gaudir de bona companyia i un 脿pat amb coca de la Baia i vi de la Romana. I l'actuaci贸 a c脿rrec de la Banda de M煤sica Costa Blanca, que van interpretar can莽ons tradicionals d'Elx del llibre “can莽onetes de fil i cot贸” i que els assistents van poder participar cantant. Hem d'agra茂r l'actuaci贸 desinteressada de la Banda de M煤sica Costa Blanca.
A m茅s volem donar les gr脿cies a les diverses associacions i persones que han col·laborat en els actes del Correllengua 2016. A Carles Barquero aix铆 com als i les mestres dels IES Misteri d'Elx, per animar a participar en els actes, als joves que van llegir el manifest Janik Ivanyan, Paloma Romero Agull贸, Neus Moreno Escandell, Olga Serrano Ja茅n, el Vicerrectorat de Cultura i Extensi贸 Universit脿ria de la Universitat Miguel Hern谩ndez d'Elx, al Grup musical Banda de M煤sica Costa Blanca, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, i als socis/es d'ACPV-Casal Jaume I d'Elx, que de forma volunt脿ria han col·laborat, sense els quals no hauria estat possible el Correllengua 2016, (Plataforma per l'脷s del Valenci脿 a Elx: El Tempir, Xiquets d'Elx, Joves d'Elx, IECBV, Casal d'Elx). Colla de Dol莽ainers i Tabaleters d'Elx "El Cascabot"etc.


Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gr脿cies a tots i totes.
http://www.diarioinformacion.com/elche/2016/10/08/casal-jaume-i-conmemorara-9/1814561.html
http://www.diarioinformacion.com/elche/2016/10/15/correllengua-mantiene-llama-valenciano-ensalza/1816823.html
http://www.laveupv.com/noticia/22620/correllengua-a-elx-i-aplec-de-dolcainers-i-tabaleters-a-alzira?publicitat=true

Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                                                                    
http://lecturesdelx.blogspot.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada