dissabte, 22 d’octubre del 2016

Crònica i fotos del Correllengua 2016

Crònica del Correllengua 2016: vos envie diverses fotos i una petita crònica dels actes organitzats per Acpv-Casal Jaume I d'Elx
Vos adjunte 6 fotos en aquest correu dels actes i també enllaços a la web Flickr on podeu veure "totes" les fotos del Correllengua 2016 per si són del vostre interès...
Fotos Correllengua: Cercavila, saló de plens Ajuntament d'Elx i concert al Casal:    
https://www.flickr.com/photos/130459016@N06/albums/72157674111531931 
CRÒNICA DEL CORRELLENGUA 2016
La Flama del Correllengua 2016 va arribar a Elx el passat divendres, 14 d’octubre
Com en els darrers 21 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu ús.

E
nguany dediquem la XXI edició del Correllengua a Ramon Llull i Isabel de Villena, un home i una dona excepcionals que, des de Mallorca i des de València, van aixecar la nostra llengua a una alçada literària internacional, i són exemple de saviesa i diàleg en temps de conflicte i tensions en tota Europa i en tota la Mediterrània.
Que amb una interessant agenda de propostes, tingué un molt bon balanç de participació en tots els seus actes.
La nit del mateix divendres, 14 d'octubre a les 20:00 hores va arribar la Flama del Correllengua al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a Carlos González, alcalde d'Elx. Començà l'acte amb un parlament Agustí Agulló (coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) i a continuació escoltaren un parlament molt emotiu del mestre Carles Barquero (professor de l'IES Misteri d'Elx), seguidament la lectura del manifest per la llengua a càrrec dels jóvens de l'IES Misteri d'Elx: JANIK IVANYAN, PALOMA ROMERO AGULLÓ, NEUS MORENO ESCANDELL, OLGA SEGARRA JAÉN, finalment escoltaren el parlament de l'alcalde Carlos González. Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx.
El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet, entre els assistents diversos regidors i representants de diversos partits polítics.

A les 21:00 hores el Casal Jaume I d'Elx s’omplí, amb l'assistència de nombroses persones que van poder gaudir de bona companyia i un àpat amb coca de la Baia i vi de la Romana. I l'actuació a càrrec de la Banda de Música Costa Blanca, que van interpretar cançons tradicionals d'Elx del llibre “cançonetes de fil i cotó” i que els assistents van poder participar cantant. Hem d'agraïr l'actuació desinteressada de la Banda de Música Costa Blanca.
A més volem donar les gràcies a les diverses associacions i persones que han col·laborat en els actes del Correllengua 2016. A Carles Barquero així com als i les mestres dels IES Misteri d'Elx, per animar a participar en els actes, als joves que van llegir el manifest Janik Ivanyan, Paloma Romero Agulló, Neus Moreno Escandell, Olga Serrano Jaén, el Vicerrectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, al Grup musical Banda de Música Costa Blanca, Acció Cultural del País Valencià, i als socis/es d'ACPV-Casal Jaume I d'Elx, que de forma voluntària han col·laborat, sense els quals no hauria estat possible el Correllengua 2016, (Plataforma per l'Ús del Valencià a Elx: El Tempir, Xiquets d'Elx, Joves d'Elx, IECBV, Casal d'Elx). Colla de Dolçainers i Tabaleters d'Elx "El Cascabot"etc.






Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gràcies a tots i totes.
http://www.diarioinformacion.com/elche/2016/10/08/casal-jaume-i-conmemorara-9/1814561.html
http://www.diarioinformacion.com/elche/2016/10/15/correllengua-mantiene-llama-valenciano-ensalza/1816823.html
http://www.laveupv.com/noticia/22620/correllengua-a-elx-i-aplec-de-dolcainers-i-tabaleters-a-alzira?publicitat=true

Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                                                                    
http://lecturesdelx.blogspot.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada