divendres, 3 de novembre del 2017

Acpv-Casal Jaume I d'Elx, us convida a assistir al següent acte: “Exposició i Projecció Aurora Bertrana i Prudenci Bertrana”

Acpv-Casal Jaume I d'Elx, us convida a assistir al següent acte:

Exposició i Projecció Aurora Bertrana i Prudenci Bertrana”
DIA: dimarts 7 de novembre de  2017                                                                                  H ORA: 19:30 hores                                                                                                              LLOC: Acpv-Casal d'Elx (Sant Jordi, 2)
Inauguració de la doble exposició:
Prudenci Bertrana: L'ideari bàrbar
Aurora Bertrana: El virus de l'aventura

Projecció documental : “Prudenci Bertrana: Ànima d'impenitent”


La Generalitat de Catalunya ha declarat el 2017 com a Any Aurora i Prudenci Bertrana, amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement.
Més enllà de la seva vinculació familiar, Prudenci Bertrana i Compte (Tordera, 1867 — Barcelona, 1941) i la seva filla Aurora Bertrana i Salazar (Girona, 1892 — Berga, 1974) reflecteixen, de manera complementària, un enorme ventall d’aspectes de la cultura i la literatura catalanes del segle xx. El modernisme, la genuïnitat de la vida rural contraposada a l’ofec de la ciutat, la profusió de vocabulari extret de la parla viva i convertit en material literari, el binomi pintura-literatura, en Prudenci Bertrana; el cosmopolitisme, la literatura de viatges, la ruptura amb els motlles de gènere, el binomi música-literatura, en Aurora Bertrana són només alguns dels aspectes que la commemoració del cent-cinquantè aniversari del naixement del primer i el cent-vint-i-cinquè de la segona ens han de permetre explorar i aprofundir durant aquest Any Bertrana.
L’objectiu principal d’aquesta commemoració, en sintonia amb els objectius que constitueixen la raó de ser de la Institució de les Lletres Catalanes, és fer conèixer més i millor l’obra tant de Prudenci com d’Aurora Bertrana. Aquest objectiu guiarà totes i cadascuna de les actuacions que es realitzin durant l’Any Bertrana.
El comissari de l'Any Bertrana és Oriol Ponsatí-Murlà, (Figueres, 1978). Professor de Filosofia de la Universitat de Girona, editor, escriptor i traductor.
Tota la informació de l'Any a la pàgina www.anybertrana.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada