divendres, 11 de mar莽 del 2022

Projecte "Teixim lla莽os des del sud del sud"

馃檶Bon dia estimades,

El Casal d'ACPV-Elx acollir脿 la presentaci贸 del projecte "Teixim Lla莽os des del Sud del Sud", a c脿rrec de Josep Enric Escribano de l'entitat "El Tempir".

⌚La presentaci贸 tindr脿 lloc hui divendres 11 de mar莽 al Casal a les 19:30h

馃啌Entrada lliure, no cal confirmar assist猫ncia.

馃弮‍♀️Hi esteu totes i tots convidats a l'acte.

馃憢Una salutaci贸, ens veiem per ac铆!

Cosir el sud del sud, que tamb茅 茅s pa铆s

L'associaci贸 el Tempir i l'Acad猫mia Valenciana de la Llengua comencen una campanya al Baix Segura per a subratllar-ne els trets de valencianitat

“Teixim lla莽os des del sud del sud”. El cartell que anuncia una acci贸 conjunta de l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua i el Tempir d’Elx representa un fragment del pa铆s, el de m茅s al sud, d’on sembla que s’ha despenjat una comarca, la del Baix Segura. Amb un fil d’empalomar i grans repunts, com si fos una emerg猫ncia, la comarca es mant茅 fixada al mapa. 脡s una imatge potent, una crida a resoldre un problema que ve de lluny i que es mant茅 enc猫s per interessos pol铆tics.

Aquesta acci贸, que comissarien els professors del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, Carles Segura i Vicent Beltran, tracta d’explorar i fer ben visible qu猫 uneix aquest territori, aquest sud del sud, amb la resta del pa铆s. Tombar la truita i deixar de destacar quines s贸n les difer猫ncies. “Mirar i entendre la singularitat d’aquesta comarca, quin 茅s el seu present i quin 茅s el futur que podem construir conjuntament.” Ho diu Josep Enric Escribano, president del Tempir i un dels incitadors d’aquest moviment que vol posar damunt la taula la valencianitat del territori sencer. “Volem que entenguen que s贸n valencians, tan valencians com ho s贸n els nascuts a la resta del pa铆s, perqu猫 ning煤 no pot donar carnets de valencianitat a ning煤. Ning煤 no 茅s m茅s valenci脿 que la resta”, afirma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada