dimarts, 23 d’octubre del 2018

Cr貌nica i Fotos: CORRELLENGUA 2018 El passat divendres 19 d’octubre. La Flama del Correllengua va arribar a Elx

Cr貌nica i Fotos: CORRELLENGUA 2018 El passat divendres 19 d’octubre: La Flama del Correllengua va arribar a Elx i com en els darrers 23 anys, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoci贸 i sensibilitzaci贸 per la llengua on el principal objectiu 茅s la participaci贸 de la gent. El Correllengua est脿 farcit de diferents actes l煤dics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, mon貌legs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu 煤s.

Enguany van dedicar la XXIII edici贸 del Correllengua a la novel·lista, dramaturga i assagista Maria Aur猫lia Capmany a l'enginyer, ling眉ista i ciutad脿 comprom猫s Pompeu Fabra, i a la commemoraci贸 dels 600 anys de la Generalitat Valenciana una de les institucions m茅s antigues d'Europa.

La nit del mateix divendres, 19 d'octubre a les 20:00 hores va arribar la Flama del Correllengua al sal贸 de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a l'alcalde d'Elx Carlos Gonz谩lez i a Patricia Maci脿, regidora de Cultura. Comen莽脿 l'acte amb un parlament Agust铆 Agull贸 (coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) i a continuaci贸 escoltaren un parlament del president de l'associaci贸 c铆vica per la llengua El Tempir Josep-Enric Escribano, discurs reivindicatiu sobre la necessitat imperiosa de garantir la igualtat ling眉铆stica arran dels nous casos de discriminaci贸 ling眉铆stica, seguidament la lectura del manifest per la llengua a c脿rrec de j贸vens d'IES de la ciutat d'Elx: Xon Baz Campello i Roseta Baz, finalment escoltaren el parlament de l'alcalde d'Elx Carlos Gonz谩lez. Tot aix貌 acompanyats amb les dol莽aines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx. El sal贸 de plens de l’ajuntament s’ocup脿 per complet, entre els assistents diversos regidors i representants de diversos partits pol铆tics.


A les 21:00 hores a Acpv-Casal Jaume I d'Elx, Van gaudir de l'ACTUACI脫 MUSICAL DE LA CANTAUTORA VALENCIANA “GEM”, i de bona companyia i un 脿pat amb coca de la Baia i vi de la Romana. Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gr脿cies a tots i totes.
Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                                                  https://twitter.com/ElxCasal
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada