dimarts, 31 d’octubre de 2017

Crònica i Fotos: CORRELLENGUA 2017. Crònica i fotos:Trobada amb la literatura infantil i juvenil

Crònica i Fotos: CORRELLENGUA 2017  El passat divendres 27 d’octubre 2017: La Flama del Correllengua va arribar a Elx i com en els darrers 22 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu ús.
E
nguany van dedicar la XXII edició del Correllengua Joan Fuster, Aurora i Prudenci Bertrana tres grans autors de la nostra literatura. L’elecció dels autors, que varia cada edició, té a veure amb els anys oficials i les commemoracions: així, enguany la Institució de les Lletres Catalanes ha declarat 2017 Any Bertrana, i commemorem el 25è aniversari de la mort de Joan Fuster. La nit del mateix divendres, 27 d'octubre a les 20:00 hores va arribar la Flama del Correllengua al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a Patricia Macià, regidora de Cultura. Començà l'acte amb un parlament Agustí Agulló (coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) i a continuació escoltaren un parlament molt emotiu de la mestra Maria Salut Ferrandez (professora de l'IES Sixto Marco), seguidament la lectura del manifest per la llengua a càrrec dels jóvens de l'IES: Mireia Morillas Canals i Xon Baz Campellofinalment escoltaren el parlament de la regidora Patricia Macià. Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx. El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet, entre els assistents diversos regidors i representants de diversos partits polítics. A les 21:00 hores al Casal Jaume I d'Elx, van gaudir de bona companyia i un àpat amb coca de la Baia i vi de la Romana. I l'actuació a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Cascabot”. Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gràcies a tots i totes.

Crònica i Fotos:  El passat 26 d'octubre 2017: Va tenir lloc una TROBADA AMB LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL, aquesta és una nova activitat que ofereix el Casal. Aquesta activitat la va dur a terme el Col.lectiu de Literatura Infantil i Juvenil Pep Sempere i Acpv-Casal d'Elx i va consistir en un trobament amb els llibres de literatura: presentació, lectura del text, lectura de les imatges, comentaris i recomanació. Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada