dimarts, 17 d’octubre de 2017

Acció Cultural demana l'alliberament dels presidents d'Òmnium i ANC, i l'obertura del dialeg amb el govern de Catalunya.

Acció Cultural demana l'alliberament dels presidents d'Òmnium i ANC, i l'obertura del dialeg amb el govern de Catalunya. Acció Cultural del País Valencià ha convocat, hui dimarts 17 d'octubre, una concentració d'urgència davant l'empresonament de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, i Jordi Sànchez, president de l'ANC. Serà a les 19:00 a la Plaça de la Muntanyeta d'Alacant .                                                                 L’entitat considera que les vies policial, judicial i penal només contribuiran a agreujar el conflicte polític
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera l’empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez una greu equivocació i una injustícia.
Una greu equivocació, perquè en aquest moment el que cal és diàleg, i no missatges en sentit contrari, i la jutgessa podria haver pres algun tipus de mesures cautelars que no hagueren implicat l’entrada en presó i, d’aquesta manera hauria col·laborat a crear un clima més tranquil i seré.
 
Una injustícia, perquè són els presidents de dues associacions que han organitzat les mobilitzacions multitudinàries dels darrers anys sense que mai s’haja produït cap mostra de violència, fet que diu molt del seu grau d’organització i de civisme. Però també han estat els responsables d’evitar, precisament, que la tensió social i política viscuda a Catalunya les darreres setmanes no derivara en incidents, tal com podria haver passat fàcilment. Fins i tot els vídeos gravats per tots dos abans d’entrar en presó contenen un missatge de tranquil·litat i de serenitat.
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) demana al Govern espanyol i a les instàncies policial i judicial el final de l’escalada repressiva i un moment de serenor, gestos de distensió i l’obertura d’un diàleg seriós amb el Govern de Catalunya. Independentment de l’opinió que es puga tenir sobre la proposta independentista, hi ha un sector molt important de la societat catalana (que suma milions de persones) partidari d’aquest projecte. I és clar que abordar aquesta realitat exclusivament des de la via judicial i policial només agreujarà la tensió.
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) defensa i defensarà el diàleg, primer per raons d’ordre ètic (parlar entre diferents és un valor), i segon també per raons d’ordre pràctic (és l’única via possible per a buscar una solució, i no una victòria d’una part sobre l’altra que, en qualsevol cas, deixarà ferides i un problema falsament resolt i, per tant, latent que ressorgirà més tard o d’hora).
Per tot això, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) crida avui els seus socis i simpatitzants a concentrar-se davant les subdelegacions del Govern espanyol a Castelló de la Plana, València i Alacant a les 19h amb el lema “Llibertat Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Democràcia” amb el qual volem expressar aquesta petició de diàleg. 
http://www.acpv.cat/web/actualitat/accio-cultural-demana-lalliberament-dels-presidents-domnium-i-anc-i-lobertura-del-dialeg-amb-el-govern-de-catalunyaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada