dijous, 28 de setembre de 2017

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) impulsa una campanya de denúncia del Govern espanyol davant les institucions europees

El passat dimecres 21 de setembre Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va fer una roda de premsa, davant l’alarma provocada per l’atac a les institucions catalanes i a l’autogovern que el Govern espanyol havia protagonitzat el dia anterior. En aquell pronunciament públic, la nostra entitat va valorar que s’havia travessat una línia vermella i vam dir que “el Govern espanyol havia aplicat, per la via dels fets, l’article 155, i havia intervingut l’autonomia a Catalunya, amb una exhibició de força arbitrària, injustificada i desproporcionada”, i que “l’actuació del Govern espanyol afecta totes les persones i col·lectius que ens afirmem demòcrates, independentment de l’opinió que cadascú puga tenir sobre el projecte d’independència que un sector molt important de la societat catalana defensa.”
La gravetat dels fets va decidir ACPV a convocar els seus socis i simpatitzants a 6 concentracions en ciutats valencianes (València, Alacant, Castelló, Elx, Alcoi i Pedreguer), que van tenir una resposta immediata i multitudinària.
Però davant la constatació que el Govern espanyol continua insistint en l’amenaça de multes i presó, l’intent de desmantellament efectiu de l’autogovern per la via del control econòmic, administratiu i fins i tot policial, i la ridícula persecució de cartells, paperetes i urnes, enlloc d’atendre la veu molt majoritària dels ciutadans de Catalunya, que desitja poder expressar-se democràticament, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera que cal passar de la simple i reactiva mobilització al carrer a una acció més propositiva i amb objectius concrets. Per això, hem iniciat una campanya de denúncia del Govern espanyol davant les institucions europees, tal com vam anunciar en aquella mateixa compareixença pública.
Concretament,
1) Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet arribar aquesta denúncia a ELEN-Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (150 associacions de 22 estats europeus que aplegen centenars de milers de socis). Amb aquest objectiu, ELEN ha elaborat un vídeo amb declaracions del seu president, Ferran Suay (també membre de la Junta Directiva d’ACPV) que està sent enviat a totes les associacions que en formen part per a que el distribuesquen, junt amb material complementari, entre els seus associats, així com a parlamentaris i membres del govern del país respectiu.
2) Aquest material també serà enviat als eurodiputats valencians per a que el difonguen.
3) Hem iniciat també una campanya per demanar als valencians que eleven la seua indignació a la Unió Europea: hem habilitat en la nostra web un enllaç perquè cada valencià puga fer arribar a les institucions de la Unió Europea la denúncia i la petició d’intervenció, així com un correu amb les instruccions de com fer-ho, que està sent distribuït per les xarxes.
Voldríem pensar que el Govern espanyol rectificarà la seua actitud, que només contribueix a empitjorar la situació, a més d’atemptar contra els fonaments de la democràcia i el dret a defensar qualsevol projecte si es fa de forma democràtica. En qualsevol cas, la nostra entitat es reafirma en la defensa dels valors cívics de la democràcia, la pluralitat, la llibertat d’expressió, el diàleg i el consens, i continuarà treballant perquè la nostra societat avance en aquesta direcció.
Vídeo: FERRAN SUAY Sobre els valors europeus i democràtics vulnerats a Catalunya...
https://www.youtube.com/watch?v=89QkCfyvS-U
http://www.acpv.cat/web/actualitat/accio-cultural-del-pais-valencia-acpv-impulsa-una-campanya-de-denuncia-del-govern-espanyol-davant-les-institucions-europees

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada