divendres, 15 de setembre de 2017

Vols participar amb nosaltres del Club de Lectura del Casal... Vine t'esperem !! - La primera sessi贸 dedicada a “Cam铆 de sirga” de Jes煤s Moncada, ser脿 dijous 21 de setembre a les 20:00 hores a Acpv-Casal Jaume I d'Elx:

Vols participar amb nosaltres del Club de Lectura del Casal...     
Vine t'esperem !!
- La primera sessi贸 del nostre Club, dedicada a “Cam铆 de sirga” de Jes煤s Moncada, ser脿 dijous 21 de setembre a les 20:00 hores a Acpv-Casal Jaume I d'Elx:
Club de lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx:
Per qu猫 un club de lectura?
Perqu猫 ens agrada llegir i ens agrada llegir en catal脿
Perqu猫 volem llegir obres que amplien els nostres horitzons
Perqu猫 volem compartir la nostra lectura amb altres persones que lligen la mateixa obra i tenen sensibilitats semblants o diferents
Perqu猫 volem comentar les nostres impressions i emocions, idees, amb altres persones que estan llegint el mateix llibre
Perqu猫 volem saber m茅s coses sobre l'autor/a, el g猫nere, l'estil, els personatges, etc
Funcionament
Triem una lectura per a un per铆ode de setmanes determinat.
Llegim l'obra a casa i ens reunim un dia al mes (1 h) per comentar entre tots/es el fragment que hem llegit.
Un moderador condueix la sessi贸, planteja interrogants, etc.

Argument:

Cam铆 de sirga narra la desaparici贸 de l'antiga vila de Mequinensa, a causa de la construcci贸 d'un embassament, a trav茅s de les viv猫ncies dels seus habitants convertits en personatges literaris. Amb aquest pretext Moncada s'endinsa en la hist貌ria de la poblaci贸 i explica episodis que es remunten a la Guerra del Franc猫s, inicis del segle XIX, fins al trasllat a la vila nova el 1971, passant per dues Guerres Mundials que revifen l'activitat de la conca minera, les repercussions de la Setmana tr脿gica, la Guerra Civil o la dictadura franquista. Moncada, doncs, mostra a trav茅s del seu enginy literari com la comunitat mequinensana forja una mem貌ria hist貌rica dels fets m茅s rellevants de la hist貌ria contempor脿nia. 脡s en aquest proc茅s que persones de la vila de Mequinensa esdevenen herois gr脿cies a la plasmaci贸 liter脿ria de les seves viv猫ncies (participaci贸 en guerres, protestes sindicals), habilitats (prodigiosos navegants sirgants al llarg del riu Ebre) i creences (encarnaci贸 de la consci猫ncia de classe).


Cordialment

Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                                                                                                                                                          https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada