dimecres, 8 de febrer de 2017

COMUNICAT DE PREMSA. Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, agraïm a l'alcalde d'Elx Carlos González Serna i a la junta de govern local la seua sensibilitat democràtica, per l'homenatge que li faran a l'artista Andreu Castillejos i Furió dedicant-li un carrer de la ciutat en el barri on va nàixer.

COMUNICAT DE PREMSA.
Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, agraïm a l'alcalde d'Elx Carlos González Serna i a la junta de govern local la seua sensibilitat democràtica, per l'homenatge que li faran a l'artista Andreu Castillejos i Furió dedicant-li un carrer de la ciutat en el barri on va nàixer.
Agraïm que hàgeu tingut en compte una persona com Andreu Castillejos, tan vinculada a la lluita per la democràcia a la nostra ciutat.
Cal remarcar el caràcter humanista de l'Andreu i la seua defensa dels drets humans i de les llibertats democràtiques durant la dictadura franquista. Recentment un dels últims murals que va realitzar va ser un mural en el cementeri per la memòria històrica en honor i record de 100 joves afusellats pel franquisme.
El seu caràcter de persona sensible vinculada a la solidaritat, amb el patiment de l'ésser humà en qualsevol racó del món. Compromès amb el seu poble, la seua cultura i llengua pròpies. La gran aportació artística al coneixement internacional de la Festa o Misteri d'Elx.
La gran tasca educativa feta en el món plàstic en gran part dels col·legis de la zona nord de la nostra ciutat i camp d'Elx i altres zones de la ciutat: els murals que encara queden en les escoles mostren la seua passió per possibilitar l'educació artística amb contingut popular entre la població en edat escolar.
Felicitem a la junta de govern local pel canvi de denominació del carrer de José Maria Pemán, que passarà a denominar-se de l'artista i humanista Andreu Castillejos Furió en compliment i aplicació de la Llei de la Memòria Històrica aprovada pel Congrés dels Diputats el 31 d'octubre de 2007, que entre altres disposicions requereix a les administracions competents ja siguen locals, autonòmiques o estatals la retirada de la simbologia de la dictadura franquista de la llista de carrers, vials, rotondes, monuments, plaques commemoratives, denominacions de centres, recintes, immobles i serveis públics de persones que van participar en la revolta i col·laboradors del règim feixista. En tota la Comunitat Europea no hi ha cap carrer dedicat Hitler o Mussolini ni a cap dictador o col·laboradors, tan sols a l'estat espanyol, hi ha alguns municipis que fins ara no han aplicat la llei.
Tot això fa que la decisió de l'alcalde i la junta de govern local siga el millor reconeixement que es podia fer a un home bo i ciutadà exemplar a l'hora de defensar el Patrimoni del poble d'Elx.
Junta d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx Elx, 8 de febrer 2017

Cordialment Agustí Agulló Marcos (Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203) elx@acpv.cat http://casalelx.blogspot.com https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 http://lecturesdelx.blogspot.com https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada