dimecres, 8 de febrer del 2017

COMUNICAT DE PREMSA. Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, agra茂m a l'alcalde d'Elx Carlos Gonz谩lez Serna i a la junta de govern local la seua sensibilitat democr脿tica, per l'homenatge que li faran a l'artista Andreu Castillejos i Furi贸 dedicant-li un carrer de la ciutat en el barri on va n脿ixer.

COMUNICAT DE PREMSA.
Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, agra茂m a l'alcalde d'Elx Carlos Gonz谩lez Serna i a la junta de govern local la seua sensibilitat democr脿tica, per l'homenatge que li faran a l'artista Andreu Castillejos i Furi贸 dedicant-li un carrer de la ciutat en el barri on va n脿ixer.
Agra茂m que h脿geu tingut en compte una persona com Andreu Castillejos, tan vinculada a la lluita per la democr脿cia a la nostra ciutat.
Cal remarcar el car脿cter humanista de l'Andreu i la seua defensa dels drets humans i de les llibertats democr脿tiques durant la dictadura franquista. Recentment un dels 煤ltims murals que va realitzar va ser un mural en el cementeri per la mem貌ria hist貌rica en honor i record de 100 joves afusellats pel franquisme.
El seu car脿cter de persona sensible vinculada a la solidaritat, amb el patiment de l'茅sser hum脿 en qualsevol rac贸 del m贸n. Comprom猫s amb el seu poble, la seua cultura i llengua pr貌pies. La gran aportaci贸 art铆stica al coneixement internacional de la Festa o Misteri d'Elx.
La gran tasca educativa feta en el m贸n pl脿stic en gran part dels col·legis de la zona nord de la nostra ciutat i camp d'Elx i altres zones de la ciutat: els murals que encara queden en les escoles mostren la seua passi贸 per possibilitar l'educaci贸 art铆stica amb contingut popular entre la poblaci贸 en edat escolar.
Felicitem a la junta de govern local pel canvi de denominaci贸 del carrer de Jos茅 Maria Pem谩n, que passar脿 a denominar-se de l'artista i humanista Andreu Castillejos Furi贸 en compliment i aplicaci贸 de la Llei de la Mem貌ria Hist貌rica aprovada pel Congr茅s dels Diputats el 31 d'octubre de 2007, que entre altres disposicions requereix a les administracions competents ja siguen locals, auton貌miques o estatals la retirada de la simbologia de la dictadura franquista de la llista de carrers, vials, rotondes, monuments, plaques commemoratives, denominacions de centres, recintes, immobles i serveis p煤blics de persones que van participar en la revolta i col·laboradors del r猫gim feixista. En tota la Comunitat Europea no hi ha cap carrer dedicat Hitler o Mussolini ni a cap dictador o col·laboradors, tan sols a l'estat espanyol, hi ha alguns municipis que fins ara no han aplicat la llei.
Tot aix貌 fa que la decisi贸 de l'alcalde i la junta de govern local siga el millor reconeixement que es podia fer a un home bo i ciutad脿 exemplar a l'hora de defensar el Patrimoni del poble d'Elx.
Junta d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx Elx, 8 de febrer 2017

Cordialment Agust铆 Agull贸 Marcos (Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203) elx@acpv.cat http://casalelx.blogspot.com https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 http://lecturesdelx.blogspot.com https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada