dimarts, 14 de febrer de 2017

Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I Presentaci贸 del llibre: “El desert i altres palpitacions del nou segle” d'Enric Balaguer.

Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I, us escric per recordar-vos que el proper dijous 16 de febrer tindrem la sessi贸 dedicada al llibre d'assaigs d'Enric Balaguer, El desert i altres palpitacions del nou segle. (Ed. Gregal). Comptarem amb l'assist猫ncia de l'autor que comentar脿 la seua obra amb nosaltres.
Sabeu que el club de lectura est脿 obert a noves incorporacions i que tamb茅 s贸n benvingudes les visites espor脿diques i m茅s encara quan, en una ocasi贸 com aquesta, tenim la sort de comptar amb un escriptor. Per aix貌, si coneixeu alg煤 que hi puga estar interessat, no dubteu a convidar-lo.
Aprofite per a recordar-vos que justament aquest mes fa quatre anys que el CL comen莽脿 a caminar i que amb aquesta d'Enric Balaguer duem ja quaranta obres llegides.
Presentaci贸 del llibre: “El desert i altres palpitacions del nou segle” d'Enric Balaguer.   DIA: dijous 16 de febrer 2017                                                                                             HORA: 20:00                                                                                                                         LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx

Sinopsi


Els setze assajos que formen aquestes «palpitacions» s贸n textos que han sorgit amb impulsos successius i, tot i ser independents, participen d’una curiositat que els unifica. Naixen d’interrogar el nostre present.
Massa sovint, el capitalisme liberal que ens envolta, m茅s que una ideologia que promou la independ猫ncia i la llibertat, esdev茅 un mapa totalitari i, com m茅s va, m茅s s’entesta a negar el sorgiment de quelcom alternatiu. Cal que ens preguntem vertaderament, vivim a una passa de l’abisme? Les lleng眉es minoritzades s贸n a punt de ser eliminades? El llenguatge perd for莽a i energia? El m贸n de la imatge dilueix les consci猫ncies? Assistim a una vertadera desalfabetitzaci贸? El desprestigi de les humanitats 茅s irreversible? Els canvis en l’esfera sexual i afectiva ens instal·len en una nova fase hist貌rica?
Al llibre, hi batega tamb茅 la reflexi贸 sobre la mem貌ria hist貌rica i sobre el mal –un tema que ens encara amb una imatge inquietant de la condici贸 humana. Com tamb茅 el de la solidaritat i els seus l铆mits o la viol猫ncia i la globalitzaci贸... Vet ac铆 algunes de les «palpitacions» que l’autor aborda d’una manera oberta, suggeridora i, sobretot, defugint els t貌pics. Tots els textos s贸n in猫dits i han estat concebuts per confluir en aquest llibre.

Biografia de l'autor
Enric Balaguer (1959) 茅s professor de literatura de la Universitat d’Alacant i assagista. A banda de la seua tasca docent, en l’actualitat dirigeix la c脿tedra Antoni Mir贸 d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant.
Dels llibres que ha publicat, en cal destacar: Paper reciclat, 1995; Resson脿ncies Orientals. (Budisme, taoisme i literatura), 1999; Fulls de ruta, 2002, i Contra la modernitat i altres quimeres. Nou assaigs sobre el segle XX, 2002.
Amb La totalitat impossible, 2006, va emprendre un rep脿s sobre aspectes crucials del m贸n dels nostres dies, el qual seguir脿 a La vulgaritat i altres tribulacions dels nostres dies (Sis aproximacions al present), 2010, i a Constel·lacions postmodernes, 2015.


Cordialment

Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                                                                                                                                  
http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada