dimarts, 14 de febrer del 2017

Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I Presentació del llibre: “El desert i altres palpitacions del nou segle” d'Enric Balaguer.

Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I, us escric per recordar-vos que el proper dijous 16 de febrer tindrem la sessió dedicada al llibre d'assaigs d'Enric Balaguer, El desert i altres palpitacions del nou segle. (Ed. Gregal). Comptarem amb l'assistència de l'autor que comentarà la seua obra amb nosaltres.
Sabeu que el club de lectura està obert a noves incorporacions i que també són benvingudes les visites esporàdiques i més encara quan, en una ocasió com aquesta, tenim la sort de comptar amb un escriptor. Per això, si coneixeu algú que hi puga estar interessat, no dubteu a convidar-lo.
Aprofite per a recordar-vos que justament aquest mes fa quatre anys que el CL començà a caminar i que amb aquesta d'Enric Balaguer duem ja quaranta obres llegides.
Presentació del llibre: “El desert i altres palpitacions del nou segle” d'Enric Balaguer.   DIA: dijous 16 de febrer 2017                                                                                             HORA: 20:00                                                                                                                         LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx

Sinopsi


Els setze assajos que formen aquestes «palpitacions» són textos que han sorgit amb impulsos successius i, tot i ser independents, participen d’una curiositat que els unifica. Naixen d’interrogar el nostre present.
Massa sovint, el capitalisme liberal que ens envolta, més que una ideologia que promou la independència i la llibertat, esdevé un mapa totalitari i, com més va, més s’entesta a negar el sorgiment de quelcom alternatiu. Cal que ens preguntem vertaderament, vivim a una passa de l’abisme? Les llengües minoritzades són a punt de ser eliminades? El llenguatge perd força i energia? El món de la imatge dilueix les consciències? Assistim a una vertadera desalfabetització? El desprestigi de les humanitats és irreversible? Els canvis en l’esfera sexual i afectiva ens instal·len en una nova fase històrica?
Al llibre, hi batega també la reflexió sobre la memòria històrica i sobre el mal –un tema que ens encara amb una imatge inquietant de la condició humana. Com també el de la solidaritat i els seus límits o la violència i la globalització... Vet ací algunes de les «palpitacions» que l’autor aborda d’una manera oberta, suggeridora i, sobretot, defugint els tòpics. Tots els textos són inèdits i han estat concebuts per confluir en aquest llibre.

Biografia de l'autor
Enric Balaguer (1959) és professor de literatura de la Universitat d’Alacant i assagista. A banda de la seua tasca docent, en l’actualitat dirigeix la càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant.
Dels llibres que ha publicat, en cal destacar: Paper reciclat, 1995; Ressonàncies Orientals. (Budisme, taoisme i literatura), 1999; Fulls de ruta, 2002, i Contra la modernitat i altres quimeres. Nou assaigs sobre el segle XX, 2002.
Amb La totalitat impossible, 2006, va emprendre un repàs sobre aspectes crucials del món dels nostres dies, el qual seguirà a La vulgaritat i altres tribulacions dels nostres dies (Sis aproximacions al present), 2010, i a Constel·lacions postmodernes, 2015.


Cordialment

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                                                                                                                                  
http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada