dimarts, 3 de març del 2015

INAGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ “OVIDI INTEMPORAL”
ACTE D'HOMENATGE A OVIDI MONTLLOR A LA CIUTAT D'ELX
Hi haurà vi d'honor !!
El Casal Jaume I d'Elx-ACPV acull i organitza des del pròxim divendres 6 de març a les 19:00 hores l'exposició “Ovidi intemporal”. Es tracta d’un recull de quadres que l'artista Antoni Miró ha pintat inspirant-se en la figura del músic alcoià. Són una trentena d’obres d'estil pop on el rostre del músic és el protagonista de la majoria de les composicions.


L'exposició, organitzada pel Casal Jaume I d'Elx i el Centre Ovidi Montllor amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, es podrà visitar fins al 31 de març en horari de 18:00 a 22.00 de dilluns a divendres, al carrer Sant Jordi,2 de la ciutat d'Elx.
L'artista vol commemorar la figura de l'Ovidi. Des del Mas Sopalmo, on viu i treballa, les mans de Miró creen infinitat d'obres carregades de contingut social i inspirades sobretot per la denúncia, la injustícia i la recerca d'una cultura i identitat pròpies.
Tot lluny de l'uniformitat, el missatge de Miró beu de diferents experiències i empra diferents tècniques i recursos.
L'agudesa de la temàtica i la riquesa plàstica i cromàtica de les obres de Miró són tan punyents com les cançons de l'Ovidi, tan directes com la seua veu i tan profundes com la seua mirada.
Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx considerem que parlar d'Antoni Miró, és parlar també de l'Ovidi, el seu gran amic; de l'amor a un territori i de la passió per una cultura, però també de protesta, crítica i denúncia... I malgrat tot, d'incomoditat i censura.
El seu missatge contrari al sistema i al discurs oficial el converteix en una figura incòmoda pels sectors proclius i propers al poder i això el va unir si cap encara més a l'Ovidi.
La complicitat entre ambdós ha estat infinita. L'artista explica que l'Ovidi ha estat un dels seus millors amics "pensàvem igual, ens enteníem en tot, ideològicament érem calcats [...] Sens dubte pots estimar una persona que no siga com tu, però quan es donen tantes afinitats és molt senzill". La lluita, els ideals i les esperances compartides fan que hui no entenem l'un sense l'altre. La veu de l'Ovidi i l'obra de Miró han clamat sempre pel mateix. Cada gest, cada moviment de l'Ovidi ha inspirat i ha empentat l'obra d'Antoni Miró en esta mostra que estarà oberta al públic fins el 31 de Març.
DIA: divendres 6 de març
HORA: 19:00
LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx
Cordialment

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
elx@acpv.cat
 
http://casalelx.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada