divendres, 23 de febrer del 2024

Presentació de llibre

📖 Presentació del llibre “Lo mig del món” de Rosa Vernet a Elx el 26 de febrer

👉 Continuem amb la nostra activitat literària amb la presentació del llibre Lo mig del món de la prioratina Rosa Vernet. El Tempir, el Club Editor i ACPV-Casal d’Elx organitzen aquest acte literari el pròxim dilluns 26 de febrer, a les 19.30 h, al Casal d’Elx (📍c. Sant Jordi núm. 2 d’Elx). Hi intervindran l’autora i Marina Macià, membre d’El Tempir.

✍️ És una excel·lent oportunitat per a conéixer la filòloga i activista social i cultural Rosa Vernet, que amb aquest llibre dialoga amb tot allò que l’envolta, a tall de textos memorialístics, amb un to més poètic i assagístic que narratiu i històric, per exemple, segons la crítica.

Lo mig del món és el llibre d’una dona de terra endins. Es desplega des del balcó del Priorat, un viatge pels estrats geològics i els de la memòria. Una paraula, un nom o un topònim són l’excusa per explicar històries que són camins: a vegades duen a algun lloc i a vegades t’hi perds, però a cada passa sorgeix un pensament, convertit en gota de pluja que farà bona saó o bon tempir. El seu pensament no divaga sinó que arrela amb la força de qui sap totes les cares d’un lloc i el llegeix.

🏆 Rosa Vernet ha guanyat recentment el Premi Ciutat de Barcelona de literatura en català amb Lo mig del món, la seua opera prima, en què mitjançant l’escriptura recrea temps de lluites, de records i de defensa d’una terra, la comarca del Priorat, explotada i oblidada.

✨ Salutacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada