dimarts, 27 de mar莽 del 2018

Acci贸 Cultural demana l'alliberament dels pol铆tics electes catalans empresonats, i l'inici d'un di脿leg pol铆tic


Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) considera extremadament greu l’accentuaci贸 de la repressi贸 com a 煤nica reacci贸 de l’Estat espanyol davant dels darrers esdeveniments pol铆tics a Catalunya. Empresonar c脿rrecs electes per haver organitzat una votaci贸, o perqu猫 la majoria parlament脿ria que expressa la sobirania popular decidesca investir un diputat o un altre com a president, i amena莽ar amb possibles penes de fins a 30 anys de pres贸, 茅s simplement desproporcionat i, per tant, injust. A m茅s que la base jur铆dica sobre la qual es fonamenta tota l’acusaci贸, la viol猫ncia que suposadament van exercir, animar o permetre els empresonats, “no ha estat vista per cap catal脿”, en afortunada expressi贸 del periodista Enric Juliana, 茅s a dir: 茅s inexistent.

Denunciar aquesta grav铆ssima regressi贸 autorit脿ria no implica en absolut compartir el projecte independentista: nom茅s cal tenir present el desig expressat per Felipe Gonzalez que els diputats catalans no foren empresonats, o l’opini贸 igualment contr脿ria del PNB (partit, recordem, amb el que el PP estava negociant els pressupostos de l’Estat). Cal situar-se molt a la dreta, i en un posicionament molt autoritari, per a no compartir aquesta preocupaci贸 i aquesta den煤ncia.
Per aix貌, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) considera que cal revertir amb urg猫ncia aquesta regressi贸, que acabar脿 per afectar no nom茅s els independentistes, sin贸 tots els dem貌crates de l’estat: si es pot empresonar c脿rrecs electes, o impedir que un Parlament investisca un diputat amb els seus drets pol铆tics intactes --i tot aix貌 per organitzar una votaci贸--, s’obre una porta que no sabem on ens pot conduir. Hi ha una dreta espanyola que sembla no haver renunciat encara a un projecte unitari, uniformista i autoritari d’Espanya, i a la imposici贸 com a 煤nica via d’actuaci贸 pol铆tica.
Per raons elementals de democr脿cia i de just铆cia, cal demanar l’alliberament dels nou c脿rrecs electes catalans empresonats, i que es permeta el lliure retorn dels que s贸n a l’exili. I reclamar l’obertura d’un di脿leg obert entre el Govern espanyol i les institucions catalanes (ara representades pel Parlament, dipositari de la sobirania popular). I per aix貌 mateix convoquem a participar en les concentracions que avui tindran lloc al Pa铆s Valenci脿.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada