dimarts, 20 de juny del 2017

VINE AMB NOSALTRES A REBRE LA FLAMA DEL CANIG脫: 23 de juny a les 19:30 hores a la Pla莽a Jaume II de Guardamar, llegirem el missatge del Canig贸 que enguany ha escrit Toni Ayala, un valenci脿 nascut a San Vicente de Piedrahita, a l’Alt Millars i Sopar de Cabasset a la Platja de Guardamar.

VINE AMB NOSALTRES A REBRE LA FLAMA DEL CANIG脫: 23 de juny a les 19:30 hores a la Pla莽a Jaume II de Guardamar, llegirem el missatge del Canig贸 que enguany ha escrit Toni Ayala, un valenci脿 nascut a San Vicente de Piedrahita, a l’Alt Millars i Sopar de Cabasset a la Platja de Guardamar.

Volguts i volgudes, des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, us animem i convidem a participar juntament amb els amics de Guardamar en rebre la Flama del Canig贸....La Flama enc茅n fogueres arreu dels Pa茂sos Catalans Any rere any, la Flama del Canig贸 arriba a pobles i ciutats d’arreu del nostre territori gr脿cies a la feina desinteressada de centenars de persones, entitats i plataformes que es preocupen d’escampar la Flama que baixa des del cim del Canig贸 la nit del 22 al 23 de juny. Es tracta d’un projecte plural, participatiu i que mostra la for莽a de la societat civil implicada: associacions culturals, centres excursionistes, entitats esportives, ajuntaments, colles de diables, ateneus, centres musicals, associacions de ve茂ns, etc. Que esdevenen equips de foc encarregats de transportar i rebre la Flama, amb la que s’encendran les fogueres de Sant Joan. La Flama del Canig贸 茅s la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan amb la Flama arribada del cim de la muntanya del Canig贸, una festa arrelada al llarg de tots els Pa茂sos Catalans i amb un fort valor simb貌lic i d’identitat nacional.
DIA: divendres 23 de juny 2017
HORA: 19:30
LLOC: Pla莽a Jaume II de Guardamar 

Us deixe amb el text que he rebut dels companys de Guardamar. Us esperem a Guardamar !!

Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Volem informar-te que el pr貌xim 23 de juny un grup de persones, entre elles alguns socis de l’Associaci贸 Cultural La Gola de Guardamar, rebrem la Flama del Canig贸 a la pla莽a Jaume II, al peu del monument a la llengua i cultura catalanes.
Des de mitjan segle XX, amb inspiraci贸 en el poema hom貌nim de Jacint Verdaguer, la Flama s’enc茅n al cim del Canig贸, la muntanya del Pirineu situada entre les comarques nord-catalanes del Conflent, el Rossell贸 i el Vallespir. Des d’all脿 la Flama s’escampa pels pobles i ciutats que volen unir aquest s铆mbol a la celebraci贸 del solstici d’estiu. Com sabeu, els Focs de Sant Joan constitueixen una de les tradicions m茅s arrelades a totes les terres de la comunitat de parla catalana. Fa molts segles que aquesta celebraci贸 a base de fogueres o falles, abasta geogr脿ficament les nostres comarques. La vetla de Sant Joan ha donat lloc a un gran nombre de pr脿ctiques i creences de caire m脿gic i d’activitats festives.
Enguany rebrem la Flama a Guardamar per gentilesa de la Comitiva Flor de neu que ens la dur脿 des del Pirineu. Si voleu participar en aquest acte, us convidem a rebre la Flama el divendres 23 de juny. L’hora d’arribada est脿 prevista cap a les 19:30. Hi pot haver algun retard en l’horari, atesa la llarga dist脿ncia entre tots dos punts. Com hem dit ad茅s, el lloc de trobada ser脿 la pla莽a Jaume II. En arribar la flama llegirem el missatge que enguany ha escrit Toni Ayala, un valenci脿 nascut a San Vicente de Piedrahita, a l’Alt Millars. Us adjuntem el text.
La idea dels participants 茅s fer despr茅s un sopar de cabasset a la platja. 脡s a dir, cadasc煤 porta el seu entrep脿 o el que considere i, si pot ser, alguna cosa de menjar o beure per a compartir.
   

Francesc Aracil  President de La Gola.                                                                                                     Si voleu confirmar la vostra assist猫ncia podeu fer-ho ac铆:  Tfn. Rafel Momp贸 = 629 45 66 13               Correu = lagolaguardamar@gmail.com                                                                                                                                                                 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada