dimarts, 20 de juny de 2017

VINE AMB NOSALTRES A REBRE LA FLAMA DEL CANIGÓ: 23 de juny a les 19:30 hores a la Plaça Jaume II de Guardamar, llegirem el missatge del Canigó que enguany ha escrit Toni Ayala, un valencià nascut a San Vicente de Piedrahita, a l’Alt Millars i Sopar de Cabasset a la Platja de Guardamar.

VINE AMB NOSALTRES A REBRE LA FLAMA DEL CANIGÓ: 23 de juny a les 19:30 hores a la Plaça Jaume II de Guardamar, llegirem el missatge del Canigó que enguany ha escrit Toni Ayala, un valencià nascut a San Vicente de Piedrahita, a l’Alt Millars i Sopar de Cabasset a la Platja de Guardamar.

Volguts i volgudes, des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, us animem i convidem a participar juntament amb els amics de Guardamar en rebre la Flama del Canigó....La Flama encén fogueres arreu dels Països Catalans Any rere any, la Flama del Canigó arriba a pobles i ciutats d’arreu del nostre territori gràcies a la feina desinteressada de centenars de persones, entitats i plataformes que es preocupen d’escampar la Flama que baixa des del cim del Canigó la nit del 22 al 23 de juny. Es tracta d’un projecte plural, participatiu i que mostra la força de la societat civil implicada: associacions culturals, centres excursionistes, entitats esportives, ajuntaments, colles de diables, ateneus, centres musicals, associacions de veïns, etc. Que esdevenen equips de foc encarregats de transportar i rebre la Flama, amb la que s’encendran les fogueres de Sant Joan. La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan amb la Flama arribada del cim de la muntanya del Canigó, una festa arrelada al llarg de tots els Països Catalans i amb un fort valor simbòlic i d’identitat nacional.
DIA: divendres 23 de juny 2017
HORA: 19:30
LLOC: Plaça Jaume II de Guardamar 

Us deixe amb el text que he rebut dels companys de Guardamar. Us esperem a Guardamar !!

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Volem informar-te que el pròxim 23 de juny un grup de persones, entre elles alguns socis de l’Associació Cultural La Gola de Guardamar, rebrem la Flama del Canigó a la plaça Jaume II, al peu del monument a la llengua i cultura catalanes.
Des de mitjan segle XX, amb inspiració en el poema homònim de Jacint Verdaguer, la Flama s’encén al cim del Canigó, la muntanya del Pirineu situada entre les comarques nord-catalanes del Conflent, el Rosselló i el Vallespir. Des d’allà la Flama s’escampa pels pobles i ciutats que volen unir aquest símbol a la celebració del solstici d’estiu. Com sabeu, els Focs de Sant Joan constitueixen una de les tradicions més arrelades a totes les terres de la comunitat de parla catalana. Fa molts segles que aquesta celebració a base de fogueres o falles, abasta geogràficament les nostres comarques. La vetla de Sant Joan ha donat lloc a un gran nombre de pràctiques i creences de caire màgic i d’activitats festives.
Enguany rebrem la Flama a Guardamar per gentilesa de la Comitiva Flor de neu que ens la durà des del Pirineu. Si voleu participar en aquest acte, us convidem a rebre la Flama el divendres 23 de juny. L’hora d’arribada està prevista cap a les 19:30. Hi pot haver algun retard en l’horari, atesa la llarga distància entre tots dos punts. Com hem dit adés, el lloc de trobada serà la plaça Jaume II. En arribar la flama llegirem el missatge que enguany ha escrit Toni Ayala, un valencià nascut a San Vicente de Piedrahita, a l’Alt Millars. Us adjuntem el text.
La idea dels participants és fer després un sopar de cabasset a la platja. És a dir, cadascú porta el seu entrepà o el que considere i, si pot ser, alguna cosa de menjar o beure per a compartir.
   

Francesc Aracil  President de La Gola.                                                                                                     Si voleu confirmar la vostra assistència podeu fer-ho ací:  Tfn. Rafel Mompó = 629 45 66 13               Correu = lagolaguardamar@gmail.com                                                                                                                                                                 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada