divendres, 9 de juny de 2017

Ja tenim el carrer a l'artista Andreu Castillejos!!. Esperem que en breu es procedisca a la inauguració oficial.

Ja tenim el carrer a l'artista Andreu Castillejos!!.                                                               Esperem que en breu es procedisca a la inauguració oficial.


Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, felicitem a tothom persones, col·lectius, institucions, ajuntament, junta de govern municipal.. etc, que ens han ajudat a fer possible el situar en un lloc d'honor i en la memòria col·lectiva de la nostra població la figura de l'artista Andreu Castillejos i Furió.
Com ja sabeu Acpv-Casal Jaume I d'Elx va organitzar un homenatge a l'artista Andreu Castillejos l'any passat 29 de gener 2016 va ser una vesprada i una nit per recordar. El públic va omplir la sala del Casal de gom a gom, el carrer Sant Jordi...també ple de gent que no va poder entrar al local, centenars de persones es van apropar al Casal per retre-li homenatge a Andreu Castillejos. Els assistents van tenir l’oportunitat de viure amb emoció uns moments únics i irrepetibles.
Va destacar l'acte per una gran transversalitat de públics i per una gran participació.
Us adjunte fotos de l'homenatge 29 de gener 2016: https://www.flickr.com/photos/130459016@N06/sets/72157661907549923
Va obrir els actes el grup musical “Saranda i Sevaïl”. La presentació va anar a càrrec de Josep Joaquim Perucho membre de la Junta del Casal, i va tancar l'acte Agustí Agulló coordinador del Casal Jaume I d'Elx amb el lliurament d'una escultura i llibre del pintor i escultor alcoià Antoni Miró, a Abraham fill d'Andreu Castillejos.
Van haver diversos parlaments del germà José Luís Castillejos, de l'exdona Juanita Castillo en representació del seu fill, la regidora de cultura Patricia Macià, Universitat Miguel Hernández d'Elx Matilde Baño, representants d'entitats locals i de la resta del País Valencià, amics, etc. La projecció d'un documental de Castillejos. I l'inauguració de l'exposició de pintures, fotografies i escultura dels diversos artistes d'Elx dedicada a Andreu. La adhesió de 23 entitats: culturals, sindicals, solidàries, ecologistes, artístiques, polítiques, etc.També es va demanar un carrer amb el seu nom concretament al barri on va nàixer.
L'exposició de pintures en el Casal en la qual van participar molts artistes de la ciutat i de fora en honor del que fóra president d'honor d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, l'artista Andreu Castillejos des del Casal un agraïment especial als artistes d'Elx.
És inqüestionable el reconeixement que es mereix una persona de les característiques d'Andreu Castillejos, que com a pintor ha estat reconegut en l'àmbit internacional i que en l'àmbit personal va lliurar la seva vida a lluitar contra les injustícies socials, al llarg de tota la seva vida ha estat tot un referent en l'àmbit cultural i en la defensa de la pau i dels Drets Humans. I entre d'altres Andreu va col·laborar en la difusió del Palmerar i el Misteri d'Elx, en l'àmbit nacional i internacional i va presentar gratuïtament la documentació fotogràfica perquè Elx, tingués les dues declaracions de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 2000 i 2001.
Reiterem les gràcies a tothom !!Cordialment

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                   https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada