divendres, 9 de juny del 2017

Ja tenim el carrer a l'artista Andreu Castillejos!!. Esperem que en breu es procedisca a la inauguraci贸 oficial.

Ja tenim el carrer a l'artista Andreu Castillejos!!.                                                               Esperem que en breu es procedisca a la inauguraci贸 oficial.


Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, felicitem a tothom persones, col·lectius, institucions, ajuntament, junta de govern municipal.. etc, que ens han ajudat a fer possible el situar en un lloc d'honor i en la mem貌ria col·lectiva de la nostra poblaci贸 la figura de l'artista Andreu Castillejos i Furi贸.
Com ja sabeu Acpv-Casal Jaume I d'Elx va organitzar un homenatge a l'artista Andreu Castillejos l'any passat 29 de gener 2016 va ser una vesprada i una nit per recordar. El p煤blic va omplir la sala del Casal de gom a gom, el carrer Sant Jordi...tamb茅 ple de gent que no va poder entrar al local, centenars de persones es van apropar al Casal per retre-li homenatge a Andreu Castillejos. Els assistents van tenir l’oportunitat de viure amb emoci贸 uns moments 煤nics i irrepetibles.
Va destacar l'acte per una gran transversalitat de p煤blics i per una gran participaci贸.
Us adjunte fotos de l'homenatge 29 de gener 2016: https://www.flickr.com/photos/130459016@N06/sets/72157661907549923
Va obrir els actes el grup musical “Saranda i Seva茂l”. La presentaci贸 va anar a c脿rrec de Josep Joaquim Perucho membre de la Junta del Casal, i va tancar l'acte Agust铆 Agull贸 coordinador del Casal Jaume I d'Elx amb el lliurament d'una escultura i llibre del pintor i escultor alcoi脿 Antoni Mir贸, a Abraham fill d'Andreu Castillejos.
Van haver diversos parlaments del germ脿 Jos茅 Lu铆s Castillejos, de l'exdona Juanita Castillo en representaci贸 del seu fill, la regidora de cultura Patricia Maci脿, Universitat Miguel Hern谩ndez d'Elx Matilde Ba帽o, representants d'entitats locals i de la resta del Pa铆s Valenci脿, amics, etc. La projecci贸 d'un documental de Castillejos. I l'inauguraci贸 de l'exposici贸 de pintures, fotografies i escultura dels diversos artistes d'Elx dedicada a Andreu. La adhesi贸 de 23 entitats: culturals, sindicals, solid脿ries, ecologistes, art铆stiques, pol铆tiques, etc.Tamb茅 es va demanar un carrer amb el seu nom concretament al barri on va n脿ixer.
L'exposici贸 de pintures en el Casal en la qual van participar molts artistes de la ciutat i de fora en honor del que f贸ra president d'honor d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, l'artista Andreu Castillejos des del Casal un agra茂ment especial als artistes d'Elx.
脡s inq眉estionable el reconeixement que es mereix una persona de les caracter铆stiques d'Andreu Castillejos, que com a pintor ha estat reconegut en l'脿mbit internacional i que en l'脿mbit personal va lliurar la seva vida a lluitar contra les injust铆cies socials, al llarg de tota la seva vida ha estat tot un referent en l'脿mbit cultural i en la defensa de la pau i dels Drets Humans. I entre d'altres Andreu va col·laborar en la difusi贸 del Palmerar i el Misteri d'Elx, en l'脿mbit nacional i internacional i va presentar gratu茂tament la documentaci贸 fotogr脿fica perqu猫 Elx, tingu茅s les dues declaracions de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 2000 i 2001.
Reiterem les gr脿cies a tothom !!



Cordialment

Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                   https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada