dimarts, 8 de mar莽 de 2016

INAUGURACI脫 DE L'EXPOSICI脫 DEL PINTOR ALCOI脌 ANTONI MIR脫 “L'HOSPITAL SUEC-NORUEC D'ALCOI”   I  
XARRADA: “SITUACI脫N ACTUAL DELS REFUGIATS SIRIANS A LA FRONTERA AMB GR脠CIA”
Dia: dijous, 10 de mar莽                                                                                                         Hora: 18:30 hores                                                                                                                   Lloc:ACPV-Casal Jaume I d'Elx (Carrer Sant Jordi, 2)
Us convidem a participar en l'acte d'inauguraci贸 de l'exposici贸 i a la xarrada sobre la situaci贸 actual dels refugiats sirians a la frontera amb Gr猫cia. A aquest acte assistir脿 la Directora General d'Inclusi贸 Social que recentment ha estat a Gr猫cia amb les persones refugiades de S铆ria per explicar-nos la situaci贸 en qu猫 es troben i que proposa el Govern de la Generalitat per ajudar-los. Tamb茅 comptarem amb la participaci贸 d'Ester S谩nchez coordinadora d'ACNUR al Pa铆s Valenci脿 que ens explicar脿 el treball que realitza ACNUR a tot el m贸n amb els refugiats. I participar脿 tamb茅 Jes煤s Garcia, membre del Casal Jaume I d'Elx. L'acte ser脿 condu茂t per Rosa Candela, de CCOO PV d'aquesta comarca del Vinalopo-Baix Segura.
Organitza: CCOO PV i ACPV-Casal Jaume I d'ElxL'Hospital Suec-Noruec va ser un hospital de la ciutat d'Alcoi creat l'any 1937 , a causa de la Guerra Civil Espanyola. Va ser creat gr脿cies a la solidaritat de la gent dels Pa茂sos Escandinaus qui, en solidaritat amb el govern democr脿tic de la rep煤blica espanyola va aportar els fons i capital hum脿 necessaris per crear l'hospital. El govern republic脿 va decidir situar-lo a l'edifici de l 'Escola Industrial d'Alcoi, que la guerra havia impedit inaugurar. Durant els primers mesos de guerra l'hospital va ser gestionat pel matrimoni noruec Kristian Gleditsch i Nini Haslund, coneguda com la peladilla d'Alcoi. En retirar-se el personal estranger l'hospital va estar dirigit per Manuel Bastos Ansart.  
Actualment l'edifici 茅s utilitzat per al seu prop貌sit inicial com a Escola Polit猫cnica Superior d'Alcoi i 茅s conegut com l'Edifici Viaducte per estar situar al Passeig del Viaducte.
Cordialment

Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada