dimarts, 8 de març del 2016

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DEL PINTOR ALCOIÀ ANTONI MIRÓ “L'HOSPITAL SUEC-NORUEC D'ALCOI”   I  
XARRADA: “SITUACIÓN ACTUAL DELS REFUGIATS SIRIANS A LA FRONTERA AMB GRÈCIA”
Dia: dijous, 10 de març                                                                                                         Hora: 18:30 hores                                                                                                                   Lloc:ACPV-Casal Jaume I d'Elx (Carrer Sant Jordi, 2)
Us convidem a participar en l'acte d'inauguració de l'exposició i a la xarrada sobre la situació actual dels refugiats sirians a la frontera amb Grècia. A aquest acte assistirà la Directora General d'Inclusió Social que recentment ha estat a Grècia amb les persones refugiades de Síria per explicar-nos la situació en què es troben i que proposa el Govern de la Generalitat per ajudar-los. També comptarem amb la participació d'Ester Sánchez coordinadora d'ACNUR al País Valencià que ens explicarà el treball que realitza ACNUR a tot el món amb els refugiats. I participarà també Jesús Garcia, membre del Casal Jaume I d'Elx. L'acte serà conduït per Rosa Candela, de CCOO PV d'aquesta comarca del Vinalopo-Baix Segura.
Organitza: CCOO PV i ACPV-Casal Jaume I d'Elx



L'Hospital Suec-Noruec va ser un hospital de la ciutat d'Alcoi creat l'any 1937 , a causa de la Guerra Civil Espanyola. Va ser creat gràcies a la solidaritat de la gent dels Països Escandinaus qui, en solidaritat amb el govern democràtic de la república espanyola va aportar els fons i capital humà necessaris per crear l'hospital. El govern republicà va decidir situar-lo a l'edifici de l 'Escola Industrial d'Alcoi, que la guerra havia impedit inaugurar. Durant els primers mesos de guerra l'hospital va ser gestionat pel matrimoni noruec Kristian Gleditsch i Nini Haslund, coneguda com la peladilla d'Alcoi. En retirar-se el personal estranger l'hospital va estar dirigit per Manuel Bastos Ansart.  
Actualment l'edifici és utilitzat per al seu propòsit inicial com a Escola Politècnica Superior d'Alcoi i és conegut com l'Edifici Viaducte per estar situar al Passeig del Viaducte.
Cordialment

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada