dimecres, 21 d’octubre de 2015

ELX-CRÒNICA I FOTOS DEL CORRELLENGUA 2015
Èxit d'assistència de públic, vos envie diverses fotos i una petita crònica dels darrers actes que hem organitzat Acpv-Casal Jaume I d'Elx.

Vos adjunte 9 fotos en aquest correu dels actes i també enllaços a la web Flickr on podeu veure "totes" les fotos del Correllengua 2015 per si són del vostre interès...

Fotos Cercavila Correllengua i Saló de Plens Ajuntament d'Elx: https://www.flickr.com/photos/130459016@N06/albums/72157660121257381
Fotos Concert Correllengua al Casal Jaume I d'Elx: https://www.flickr.com/photos/130459016@N06/albums/72157659697919059


CRÒNICA DEL CORRELLENGUA 2015

La Flama del Correllengua 2015 va arribar a Elx el passat divendres, 16 d’octubre


Com en els darrers 20 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu ús.

Enguany dediquem la XX edició del Correllengua a Ramon Muntaner (cronista d’un dels períodes de més esplendor de la nostra història) i a Ovidi Montllor (actor, poeta i cantant, referent de la nostra cultura més recent). Tot apel·lant al compromís de l'Ovidi amb el seu poble, la seua cultura, i llengua, els treballadors i la lluita per la llibertat que el van caracteritzar.

Que amb una interessant agenda de propostes, tingué un molt bon balanç de participació en tots els seus actes.

La nit del mateix divendres, 16 d'octubre a les 20:00 hores va arribar la Flama del Correllengua al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a Carlos González, alcalde d'Elx. Començà l'acte amb un parlament Agustí Agulló (coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) i a continuació escoltaren un parlament molt emotiu de la mestra Núria Sánchez (professora de l'IES Misteri d'Elx), seguidament la lectura del manifest per la llengua a càrrec dels jóvens de l'IES Misteri d'Elx: Regina Callejón Baño, i Camila Salinas Hernàndez, i finalment escoltaren el parlament de l'alcalde Carlos González. Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx.

El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet, entre els assistents diversos regidors i representants de diversos partits polítics.

A les 21:00 hores el Casal Jaume I d'Elx s’omplí, amb l'assistència de nombroses persones que van poder gaudir de bona companyia i un àpat amb coca de la Baia. I el CONCERT ACÚSTIC a càrrec del grup musical il·licità “SARANDA I SEVAÏL”. Música mediterrània cantada en la nostra llengua. És un grup musical creat l'any 2014 a la ciutat d'Elx, Baix Vinalopó, País Valencià. Des del Casal demanem que recolzeu el grup i seu treball. Entre tots hem aconseguit normalitzar i crear una escena musical en català que cada dia guanya en seguidors i en qualitat, tenim la sort que el nostre país s'ha nodrit de talent i imaginació. Tenim una escena creativa en aquests moments que ja els agradaria en molts països, tenim estils i grups per a tots els gustos i és obvi que la qualitat en les propostes només ha fet que anar endavant malgrat les traves.

A més volem donar les gràcies a les diverses associacions i persones que han col·laborat en els actes del Correllengua 2015. A Núria Sánchez així com als i les mestres dels IES Misteri d'Elx, per animar a participar en els actes, als joves que van llegir el manifest Regina Callejón Baño, i Camila Salinas Hernàndez, el Vicerrectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, al Grup musical Saranda i Sevaïl, Acció Cultural del País Valencià, i als socis/es d'ACPV-Casal Jaume I d'Elx, que de forma voluntària han col·laborat, sense els quals no hauria estat possible el Correllengua 2015, (Plataforma per l'Ús del Valencià a Elx: El Tempir, Xiquets d'Elx, Joves d'Elx, IECBV, Casal d'Elx). Colla de Dolçainers i Tabaleters d'Elx "El Cascabot"etc.

Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gràcies a tots i totes.

Cordialment

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2
elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107

http://lecturesdelx.blogspot.com.es 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada