dijous, 5 de mar莽 de 2015

INAGURACI脫 DE L'EXPOSICI脫 “OVIDI INTEMPORAL”
ACTE D'HOMENATGE A OVIDI MONTLLOR A LA CIUTAT D'ELX

Hi haur脿 vi d'honor !!
El Casal Jaume I d'Elx-ACPV acull i organitza des del pr貌xim divendres 6 de mar莽 a les 19:00 hores l'exposici贸 “Ovidi intemporal”. Es tracta d’un recull de quadres que l'artista Antoni Mir贸 ha pintat inspirant-se en la figura del m煤sic alcoi脿.
S贸n una trentena d’obres d'estil pop on el rostre del m煤sic 茅s el protagonista de la majoria de les composicions. L'exposici贸, organitzada pel Casal Jaume I d'Elx i el Centre Ovidi Montllor amb la col·laboraci贸 de l'Ajuntament d'Alcoi, es podr脿 visitar fins al 31 de mar莽 en horari de 18:00 a 22.00 de dilluns a divendres, al carrer Sant Jordi,2 de la ciutat d'Elx.
L'artista vol commemorar la figura de l'Ovidi. Des del Mas Sopalmo, on viu i treballa, les mans de Mir贸 creen infinitat d'obres carregades de contingut social i inspirades sobretot per la den煤ncia, la injust铆cia i la recerca d'una cultura i identitat pr貌pies. Tot lluny de l'uniformitat, el missatge de Mir贸 beu de diferents experi猫ncies i empra diferents t猫cniques i recursos.


L'agudesa de la tem脿tica i la riquesa pl脿stica i crom脿tica de les obres de Mir贸 s贸n tan punyents com les can莽ons de l'Ovidi, tan directes com la seua veu i tan profundes com la seua mirada.
Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx considerem que parlar d'Antoni Mir贸, 茅s parlar tamb茅 de l'Ovidi, el seu gran amic; de l'amor a un territori i de la passi贸 per una cultura, per貌 tamb茅 de protesta, cr铆tica i den煤ncia... I malgrat tot, d'incomoditat i censura.
El seu missatge contrari al sistema i al discurs oficial el converteix en una figura inc貌moda pels sectors proclius i propers al poder i aix貌 el va unir si cap encara m茅s a l'Ovidi.
La complicitat entre ambd贸s ha estat infinita. L'artista explica que l'Ovidi ha estat un dels seus millors amics "pens脿vem igual, ens enten铆em en tot, ideol貌gicament 茅rem calcats [...] Sens dubte pots estimar una persona que no siga com tu, per貌 quan es donen tantes afinitats 茅s molt senzill". La lluita, els ideals i les esperances compartides fan que hui no entenem l'un sense l'altre. La veu de l'Ovidi i l'obra de Mir贸 han clamat sempre pel mateix. Cada gest, cada moviment de l'Ovidi ha inspirat i ha empentat l'obra d'Antoni Mir贸 en esta mostra que estar脿 oberta al p煤blic fins el 31 de Mar莽.
DIA: divendres 6 de mar莽
HORA: 19:00
LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx
Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada