dilluns, 7 d’octubre del 2019

Cr貌nica i Fotos: CORRELLENGUA 2019.


Cr貌nica i Fotos: CORRELLENGUA 2019.

El passat divendres 4 d’octubre: la Flama del Correllengua va arribar a Elx i com en els darrers 24 anys, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿-Casal d'Elx, organitza el Correllengua en commemoraci贸 de la Diada del Pa铆s Valenci脿 9 d'octubre. Les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoci贸 i sensibilitzaci贸 per la llengua on el principal objectiu 茅s la participaci贸 de la gent. El Correllengua est脿 farcit de diferents actes l煤dics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, mon貌legs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu 煤s.

Enguany es la commemoraci贸, l’any de Sant Vicent Ferrer, al que li hem dedicat la XXIV edici贸 del Correllengua i Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV), en compliment del seu objectiu de promoci贸 de la nostra cultura, ha dissenyat unitats did脿ctiques per a tots els nivells de Prim脿ria, Secund脿ria i Batxiller sobre Sant Vicent Ferrer.

CORRELLENGUA 2019 ELX:
El passat divendres, 4 d'octubre a les 19:30 hores, va eixir des d'ACPV-Casal d'Elx la cercavila cap a l'ajuntament d'Elx amb la Flama del Correllengua 2019, ens acompanyarem la Colla de Dol莽ainers i Tabaleters “El cascabot” i la Muixeranga de les Valls del Vinalop贸.

La cercavila amb la Flama del Correllengua va arribar a les 20:00 hores a la porta de l'ajuntament, i va ser rebuda al sal贸 de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a Carles Molina G贸mez (regidor de promoci贸 econ貌mica, desenvolupament tur铆stic i ocupaci贸, promoci贸 ling眉铆stica. PSPV), Esther D铆ez Valero (tercera tinenta d'alcalde. Regidora desenvolupament sostenible, mobilitat urbana, tr脿nsit, i medi ambient. Comprom铆s per Elx), Mariano Valera Pastor (cinqu茅 tinent d'alcalde. Regidor d'igualtat, drets socials i pol铆tiques inclusives.PSPV), Vicente Alberola Gonz谩lvez (set茅 tinent d'alcalde. Regidor d'esports i pedanies. PSPV), Margarita Ant贸n Bonete (regidora Cultura i Joventut.PSPV), Maria Jos茅 Martinez Gutierrez (regidora d'Educaci贸, Universitat i Escoles infantils. PSPV), Felip S脿nchez Gamero (regidor de comer莽, efici猫ncia energ猫tica i desenvolupament rural. Comprom铆s per Elx ), i de m茅s membres de l'equip de govern.

Comen莽脿 l'acte Llu铆s Alexandre Agull贸 (coordinador d'Acpv-Casal d'Elx) explicant que 茅s el correllengua i amb un parlament reivindicatiu sobre la necessitat imperiosa de garantir la igualtat ling眉铆stica arran dels nous casos de discriminaci贸 ling眉铆stica. A continuaci贸 van poder gaudir d'un excel·lent parlament emotiu i reivindicatiu de la professora Rosa Asencio i Asencio. Seguidament es va procedir a la lectura del manifest per la llengua a c脿rrec de j贸vens d'IES La Foia d'Elx. Es va tancar l'acte amb el parlament de Carles Molina G贸mez (regidor de promoci贸 econ貌mica, desenvolupament tur铆stic i ocupaci贸, promoci贸 ling眉铆stica de l'ajuntament d'Elx). Tot aix貌 acompanyats amb les dol莽aines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx. I la Muixeranga de les Valls del Vinalop贸. El sal贸 de plens de l’ajuntament s’ocup脿 per complet.

A continuaci贸 la comitiva del Correllengua va eixir en direcci贸 a ACPV-Casal d'Elx i a les 21:00 hores va arribar al Casal i vam poder gaudir d'una actuaci贸-taller de la Muixeranga de les Valls del Vinalop贸 i de la colla de Dol莽ainers. Vam sopar “picadeta” Coca i vi de la terra.
Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gr脿cies a tots i totes les persones, entitats, associacions i institucions que ens han ajudat, han col·laborat i han fet possible aquest correllengua 2019.


Cordialment
Llu铆s Alexandre
Agull贸
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)
elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com
https://twitter.com/ElxCasal

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada