dilluns, 14 d’octubre del 2019

Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, convoca a fer concentracions a la porta dels ajuntaments per reclamar la llibertat dels presos pol铆tics.


Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, convoca a fer concentracions a la porta dels ajuntaments per reclamar la llibertat dels presos pol铆tics.

DIA: dilluns 14 d'octubre

HORA: 19:00 hores
LLOC: a la porta de l'ajuntament d'Elx

Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, considera que el judici ha mostrat sobradament que els presos no han com茅s cap delicte, i que les acusacions de rebel·li贸 i sedici贸 no tenen cap base.


Acci贸 Cultural, davant la publicaci贸 de la sent猫ncia del Tribunal Suprem del judici als presidents d’Omnium Cultural i ANC, la presidenta del Parlament de Catalunya, el vicepresident i diversos consellers del Govern de Catalunya, considera que aquesta nom茅s pot ser absolut貌ria.

Durant el judici, ha quedat sobradament demostrat que les acusacions per les quals pateixen pres贸 des de fa gaireb茅 dos anys no tenen cap base factual i objectiva. No s’ha pogut trobar cap indici de delicte en el comportament dels c脿rrecs associatius i institucionals presos, perqu猫 en una democr脿cia no 茅s delicte exercir el dret de lliure manifestaci贸 ni tampoc el del lliure exercici a l’expressi贸 d’opini贸 mitjan莽ant una consulta o refer猫ndum.

De fet, la pres贸 preventiva que han patit durant gaireb茅 dos anys ja 茅s una condemna, i evidencia la gravetat que significa l’煤s arbitrari i sense base factual de la pres贸 preventiva com a instrument de c脿stig. S贸n ja moltes les veus que apunten la necessitat de reformar el sistema d’imposici贸 de la pres贸 preventiva a l’Estat espanyol per a evitar m茅s arbitrarietats i injust铆cies.

Atenent als fets provats, doncs, no hi ha cap base per a cap condemna. Per aix貌, una sent猫ncia que no fos absolut貌ria seria una injust铆cia manifesta i un c脿stig a l’exercici de la llibertat de manifestaci贸 i d’expressi贸 de l’opini贸, i conseq眉entment un greu retroc茅s en la qualitat democr脿tica d’un Estat que no es distingeix precisament per aquesta qualitat. A m茅s, una sent猫ncia no absolut貌ria seria un enorme error, que no faria sin贸 empitjorar una situaci贸 que nom茅s es resoldr脿 des del di脿leg: no es pot pretendre callar la veu de m茅s de dos milions de persones nom茅s a base de colps de negativa al di脿leg, viol猫ncia policial i pres贸.



Des d'ACPV expressem el nostre absolut rebuig i la nostra exig猫ncia de respecte a les llibertats democr脿tiques fonamentals, d’alliberament dels presos pol铆tics catalans, i de di脿leg amb les institucions catalanes com a 煤nica possible via de soluci贸.




Cordialment
  Llu铆s Alexandre Agull贸
(Coordinador d'Acpv-Casal d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ACPVelx                                                                                                                                                        
http://lecturesdelx.blogspot.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada