dijous, 21 de març del 2019

Presentació de Igualtat lingüística Capgirar el desús i la subordinació de Francesc Esteve i Alfons Esteve

Presentació de
Igualtat lingüística
Capgirar el desús i la subordinació
de Francesc Esteve i Alfons Esteve

 

Una proposta de llei d'igualtat lingüística i un model per al canvi


EL’11 de març de  2015 Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i les cinc universitats públiques valencianes vam fer pública una proposta positiva que significava un pas clau en política lingüística: marcar-nos com a objectiu una Llei d’Igualtat Lingüística. Tal com vam dir en el document que vam presentar en aquell acte (“Per una nova i efectiva Llei d’Igualtat Lingüística. Principis bàsics i àmbits d’actuació pràctica”), cal un nou “marc” (la igualtat i, per tant, garantir la no discriminació per raó de llengua) i una llei que supere la tradicional reducció de la llengua a l’àmbit educatiu (i que, per tant, contemple tot els àmbits d’ús) i que vaja més enllà de la també tradicional expressió de bones voluntats.

Aquella proposta ha fet el seu recorregut, i durant els últims anys cada vegada més agents socials han assumit i fet seua la nostra proposta, de tal manera que a hores d’ara ja hem aconseguit que siga majoritària en l’àmbit de les organitzacions i persones que treballem en favor de la nostra llengua.

Per això, i en el context del nou cicle electoral i polític, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) fem un nou pas endavant, i presentem una proposta concreta i completa de Llei d’Igualtat Lingüística, com a model a partir del qual puguem treballar i com a objectiu de la propera legislatura. Perquè quan els temps canvien, no podem continuar fem el que ja fèiem, sinó que hem de fer noves passes endavant amb rigor i ambició, propostes concretes, positives i possibles, i treballar per guanyar el màxim consens entorn d’elles. Perquè, així, avancem.

Voldriem convidar-te a conèixer de primera mà la proposta, editada en forma de llibre per a garantir també una distribució general. Perquè marcarà el camí del treball per la llengua al nostre país els propers temps, com a fita que ens pot permetre fer un pas endavant clau. Acció Cultural obre el camí i fa la proposta. Però sense tu, no serà possible guanyar-la.

Atenent al fet que el fòrum és limitat, et pregue que ens confirmes la teua assistència al correu info@acpv.cat Gràcies
Toni Gisbert,
secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada