dimarts, 26 de març del 2019

Acció Cultural convoca manifestació el dissabte 13 d’abril amb el lema “Perquè no torne el passat. Continuem avançant” L’entitat crida a la mobilització ciutadana per a consolidar els avanços assolits: cal manifestar-se, enfortir ACPV i exercir el dret de vot

Acció Cultural convoca manifestació el dissabte 13 d’abril amb el lema “Perquè no torne el passat. Continuem avançant”

L’entitat crida a la mobilització ciutadana per a consolidar els avanços assolits: cal manifestar-se, enfortir ACPV i exercir el dret de vot

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet públic avui que celebrarà la Diada del 25 d’Abril amb una manifestació a la ciutat de València el proper dissabte 13 d’abril. La tria de la data està condicionada per la convocatòria d’eleccions estatals i autonòmiques i les festes de Setmana Santa, que dificulten poder fer la manifestació els dies 27 o 20 d’abril.
ACPV commemora cada any la Diada del 25 d’Abril com un acte de record de la pèrdua de les nostres institucions i lleis pròpies, i sobretot com una afirmació de la voluntat d’autogovern del poble valencià. En aquest sentit, és una commemoració que mira sobretot al futur, i que proposa un projecte de país amb ple autogovern, un finançament just, i igualtat lingüística i drets socials.

Enguany, ACPV ha triat com a lema de la convocatòria “Perquè no torne el passat. Continuem avançant”, perquè els darrers anys hem avançat en la recuperació de drets, i hem posat fi a la corrupció i a la persecució de la llengua i la cultura, però ens resta molt de camí per avançar en la direcció del ple autogovern i la igualtat lingüística.
En el context actual, ACPV no pot deixar de constatar la persistència d’amenaces de retorn a un passat de corrupció, autoritarisme i antivalencianisme, però considera que la majoria de la societat valenciana és conscient dels avanços positius assolits. Ara és el moment, per tant, de consolidar-los i continuar avançant.


Però només serà possible continuar avançant amb una societat decidida, organitzada i mobilitzada, que sàpiga respondre a les minories extremistes amb serenitat i, alhora, fer un nou pas endavant vers una democràcia plena i madura. Per això, ACPV fa una crida a participar en la manifestació del 13 d’abril, a enfortir l’entitat com a instrument al servei d’aquest nou pas endavant que volem donar, i a exercir de forma tranquil·la i decidida el nostre dret al vot, guanyat a base de l’esforç de la generació que va fer possible l’arribada de la democràcia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada