dimecres, 30 de gener del 2019

Amics i amigues, podeu gaudir de l'exposici贸 "600 anys de la Generalitat Valenciana" del l'1 al 28 de febrer a ACPV-Casal d'Elx.



Amics i amigues, podeu gaudir de l'exposici贸 "600 anys de la Generalitat Valenciana" del l'1 al 28 de febrer a ACPV-Casal d'Elx. 

Un rep脿s did脿ctic a la hist貌ria de la principal instituci贸 valenciana. Una producci贸 d'ACPV.

L'any 2018 ha fet 600 anys del naixement oficial de la Generalitat Valenciana, els or铆gens de la qual es remunten a la segona meitat del segle XIV, quan les grans despeses exigides per la llarga guerra que llavors enfrontava al rei Pere el Cerimoni贸s amb el rei de Castella Pere el Cruel, que va arribar fins i tot a assetjar Val猫ncia, feren necessari un important esfor莽 econ貌mic.

Aquest mostra fa un rep脿s per tota la hist貌ria, les caracter铆stiques i les vicissituds de la principal instituci贸 valenciana, fins que el 1982, amb l’aprovaci贸 de l’Estatut d’Autonomia, es va recuperar el nom de Generalitat com a identificaci贸 del conjunt de les institucions d’autogovern valenci脿, incloent-hi el Consell, les Corts i el conjunt d’institucions consultives i normatives que el mateix Estatut configura com a nucli b脿sic del sistema pol铆tic propi del poble valenci脿.

Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 18h a 22h

Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                                             https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada