divendres, 15 de setembre del 2017

Vols participar amb nosaltres del Club de Lectura del Casal... Vine t'esperem !! - La primera sessió dedicada a “Camí de sirga” de Jesús Moncada, serà dijous 21 de setembre a les 20:00 hores a Acpv-Casal Jaume I d'Elx:

Vols participar amb nosaltres del Club de Lectura del Casal...     
Vine t'esperem !!
- La primera sessió del nostre Club, dedicada a “Camí de sirga” de Jesús Moncada, serà dijous 21 de setembre a les 20:00 hores a Acpv-Casal Jaume I d'Elx:
Club de lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx:
Per què un club de lectura?
Perquè ens agrada llegir i ens agrada llegir en català
Perquè volem llegir obres que amplien els nostres horitzons
Perquè volem compartir la nostra lectura amb altres persones que lligen la mateixa obra i tenen sensibilitats semblants o diferents
Perquè volem comentar les nostres impressions i emocions, idees, amb altres persones que estan llegint el mateix llibre
Perquè volem saber més coses sobre l'autor/a, el gènere, l'estil, els personatges, etc
Funcionament
Triem una lectura per a un període de setmanes determinat.
Llegim l'obra a casa i ens reunim un dia al mes (1 h) per comentar entre tots/es el fragment que hem llegit.
Un moderador condueix la sessió, planteja interrogants, etc.

Argument:

Camí de sirga narra la desaparició de l'antiga vila de Mequinensa, a causa de la construcció d'un embassament, a través de les vivències dels seus habitants convertits en personatges literaris. Amb aquest pretext Moncada s'endinsa en la història de la població i explica episodis que es remunten a la Guerra del Francès, inicis del segle XIX, fins al trasllat a la vila nova el 1971, passant per dues Guerres Mundials que revifen l'activitat de la conca minera, les repercussions de la Setmana tràgica, la Guerra Civil o la dictadura franquista. Moncada, doncs, mostra a través del seu enginy literari com la comunitat mequinensana forja una memòria històrica dels fets més rellevants de la història contemporània. És en aquest procés que persones de la vila de Mequinensa esdevenen herois gràcies a la plasmació literària de les seves vivències (participació en guerres, protestes sindicals), habilitats (prodigiosos navegants sirgants al llarg del riu Ebre) i creences (encarnació de la consciència de classe).


Cordialment

Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                                                                                                                                                          https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada