dijous, 28 de setembre del 2017

Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) impulsa una campanya de den煤ncia del Govern espanyol davant les institucions europees

El passat dimecres 21 de setembre Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) va fer una roda de premsa, davant l’alarma provocada per l’atac a les institucions catalanes i a l’autogovern que el Govern espanyol havia protagonitzat el dia anterior. En aquell pronunciament p煤blic, la nostra entitat va valorar que s’havia travessat una l铆nia vermella i vam dir que “el Govern espanyol havia aplicat, per la via dels fets, l’article 155, i havia intervingut l’autonomia a Catalunya, amb una exhibici贸 de for莽a arbitr脿ria, injustificada i desproporcionada”, i que “l’actuaci贸 del Govern espanyol afecta totes les persones i col·lectius que ens afirmem dem貌crates, independentment de l’opini贸 que cadasc煤 puga tenir sobre el projecte d’independ猫ncia que un sector molt important de la societat catalana defensa.”
La gravetat dels fets va decidir ACPV a convocar els seus socis i simpatitzants a 6 concentracions en ciutats valencianes (Val猫ncia, Alacant, Castell贸, Elx, Alcoi i Pedreguer), que van tenir una resposta immediata i multitudin脿ria.
Per貌 davant la constataci贸 que el Govern espanyol continua insistint en l’amena莽a de multes i pres贸, l’intent de desmantellament efectiu de l’autogovern per la via del control econ貌mic, administratiu i fins i tot policial, i la rid铆cula persecuci贸 de cartells, paperetes i urnes, enlloc d’atendre la veu molt majorit脿ria dels ciutadans de Catalunya, que desitja poder expressar-se democr脿ticament, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) considera que cal passar de la simple i reactiva mobilitzaci贸 al carrer a una acci贸 m茅s propositiva i amb objectius concrets. Per aix貌, hem iniciat una campanya de den煤ncia del Govern espanyol davant les institucions europees, tal com vam anunciar en aquella mateixa compareixen莽a p煤blica.
Concretament,
1) Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) ha fet arribar aquesta den煤ncia a ELEN-Xarxa Europea per la Igualtat Ling眉铆stica (150 associacions de 22 estats europeus que aplegen centenars de milers de socis). Amb aquest objectiu, ELEN ha elaborat un v铆deo amb declaracions del seu president, Ferran Suay (tamb茅 membre de la Junta Directiva d’ACPV) que est脿 sent enviat a totes les associacions que en formen part per a que el distribuesquen, junt amb material complementari, entre els seus associats, aix铆 com a parlamentaris i membres del govern del pa铆s respectiu.
2) Aquest material tamb茅 ser脿 enviat als eurodiputats valencians per a que el difonguen.
3) Hem iniciat tamb茅 una campanya per demanar als valencians que eleven la seua indignaci贸 a la Uni贸 Europea: hem habilitat en la nostra web un enlla莽 perqu猫 cada valenci脿 puga fer arribar a les institucions de la Uni贸 Europea la den煤ncia i la petici贸 d’intervenci贸, aix铆 com un correu amb les instruccions de com fer-ho, que est脿 sent distribu茂t per les xarxes.
Voldr铆em pensar que el Govern espanyol rectificar脿 la seua actitud, que nom茅s contribueix a empitjorar la situaci贸, a m茅s d’atemptar contra els fonaments de la democr脿cia i el dret a defensar qualsevol projecte si es fa de forma democr脿tica. En qualsevol cas, la nostra entitat es reafirma en la defensa dels valors c铆vics de la democr脿cia, la pluralitat, la llibertat d’expressi贸, el di脿leg i el consens, i continuar脿 treballant perqu猫 la nostra societat avance en aquesta direcci贸.
V铆deo: FERRAN SUAY Sobre els valors europeus i democr脿tics vulnerats a Catalunya...
https://www.youtube.com/watch?v=89QkCfyvS-U
http://www.acpv.cat/web/actualitat/accio-cultural-del-pais-valencia-acpv-impulsa-una-campanya-de-denuncia-del-govern-espanyol-davant-les-institucions-europees

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada