dimecres, 14 d’octubre del 2015

ELX- CORRELLENGUA 2015 (lectura de manifest per la llengua i concert)  Divendres, 16 d'octubre: eixim des del Casal Jaume I d'Elx a les 19:45 hores en cercavila amb la Flama del Correllengua i la colla de dolçainers fins l'ajuntament.

Com bé sabràs, des del 1995, amb motiu del 9 d’octubre, Acció Cultural del País Valencià, i els Casals Jaume I, convoquen i organitzen conjuntament, per vint anys consecutius el Correllengua considerada la iniciativa no institucional més multitudinària en favor de la nostra llengua. En concret, ACPV se n'encarrega de la gestió i coordinació al seu pas pel País Valencià i la Franja de Ponent, mentre que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua-CAL gestiona el seu pas pel Principat, Andorra, Menorca, Eivissa i la Catalunya Nord.

El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil. És una proposta per la defensa i promoció, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l'ús social de la nostra llengua en tots els àmbits.
També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la valencianitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.


El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua, i es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts,... amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura, així com d'implicar tothom en la defensa.

ENGUANY DEDIQUEM EL CORRELLENGUA:
Enguany dediquem la XX edició del Correllengua a Ramon Muntaner (cronista d’un dels períodes de més esplendor de la nostra història) i a Ovidi Montllor (actor, poeta i cantant, referent de la nostra cultura més recent). Tot apel·lant al compromís de l'Ovidi amb el seu poble, la seua cultura, i llengua, els treballadors i la lluita per la llibertat que el van caracteritzar.

Seguidament us exposem el calendari d’actuacions del CORRELLENGUA 2015 per al mes d'octubre a la ciutat d'Elx:
Arribada del Correllengua a l'Ajuntament d'Elx i Lectura del Manifest per la Llengua: La flama del Correllengua eixirà a les 19:45 hores del divendres, 16 d'octubre des del Casal Jaume I d'Elx en cercavila acompanyats amb la colla de dolçainers i tabaleters el Cascabot. Arribarem a la Plaça de Baix a les 20:00 hores. Saló de plens de l'Ajuntament lliurament de la flama del Correllengua a Carlos González, alcalde d'Elx i lectura del manifest per la llengua a càrrec Regina Callejón Baño, Sílvia Sansano Colomina i Camilo Salinas Hernàndez, joves d'educació secundària de l' IES Misteri d'Elx. Parlament de la mestra Núria Sánchez.

Arribada del Correllengua al Casal Jaume I d'Elx: CONCERT  Divendres, 16 d'octubre a les 21:00 hores al Casal Jaume I d'Elx: Concert de folk a càrrec del grup il·licità “SARANDA I SEVAÏL”. És un grup de música creat l'any 2014 a la ciutat d'Elx (Baix Vinalopó).
Sopar “picadeta” Coca i ví de la terra

Organitza: ACPV-Casal Jaume I d'Elx. 
Col·labora:
Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària (Universitat Miguel Hernández d’Elx) i Plataforma per l'Ús del Valencià a Elx.
Cordialment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada