dimarts, 25 d’abril del 2023

25 d'abril

🔥 25 d'abril ⚔️

✊ L’autogovern al País Valencià és incomplet sense la capacitat de legislar en l’àmbit del dret civil, i ja hem vist que quan les Corts han apostat per avançar en aquesta àrea, els tribunals espanyols n’han derogat la norma i s’han emparat en la limitació constitucional, que veta el desenvolupament legislatiu propi perquè fou derogat pel Decret de Nova Planta i mai no ha estat restituït.

☝️Gràcies a la gran tasca desenvolupada per entitats com l’Associació de Juristes Valencians, s’aprovaren mocions i s’aconseguí un enorme suport institucional i del teixit associatiu en tot el País Valencià, a favor de la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat que al seu dia s’interposaren contra els intents legislatius de les Corts Valencianes. Igualment, ha aconseguit comptar amb un enorme suport institucional i del teixit associatiu.

📝Tanmateix, el Congrés dels Diputats ha bloquejat novament la imprescindible modificació constitucional, que ens permetria poder regir-nos per la llei pròpia. Un dret civil que bega de la història i que s’actualitze i s’adapte als nostres dies.

Per això, Acció Cultural del País Valencià, us convida a adherir-vos a aquesta petició👇👇👇

https://acpv.cat/2023/04/24/commemorem-el-25-dabril-amb-el-dret-civil-valencia-com-a-avantguarda/

📷Imatge d’Antoni Miró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada