dijous, 5 de maig del 2022

Presentaci贸 del llibre Not铆cia del Pa铆s Valenci脿 de N猫stor Novell i Josep Sorribes

馃槂 Bona vesprada estimades,

馃棑️ Dimarts dia 24 de maig a les 19:30h al Casal d'ACPV-Elx ens complau convidar-vos a la presentaci贸 del llibre Not铆cia del Pa铆s Valenci脿 (Fer Pa铆s. 60 anys d'idees, estudis, converses i reflexions) dels autors  N猫stor Novell i Josep Sorribes.

馃棧️ Presenten l'acte Josep-Antoni Ybarra (economista), Josep E. Escribano (President El Tempir), N猫stor Novell (autor) i 脌frica Ramirez (editora).

 ✍️馃ジ Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i dels 60 anys de la publicaci贸 de Nosaltres, els valencians, els autors han volgut fer una an脿lisi rigorosa posant el Pa铆s davant de l’espill en els seus diferents vessants econ貌mics, socials, culturals i pol铆tics, i arriscant-se a formular l铆nies de superaci贸 de d猫ficits i insufici猫ncies.

 馃攳 A partir de la lectura d’all貌 que els autors han llegit sobre el Pa铆s i d’un exercici de contrast d’idees i reflexions, el text suposa un intent atrevit d’arreplegar la complexa xarxa de coneixements conformada per all貌 que artistes, intel·lectuals i cient铆fics, tots ells hereus del canvi de paradigma fusteri脿, han escrit amb la voluntat de bastir un pa铆s possible. La bibliografia que s’hi acompanya 茅s una bona prova de l’esfor莽 fet.

馃摃El llibre t茅, en definitiva, la voluntat de posar al dia la q眉esti贸 nacional dels valencians a partir de la realitat social i econ貌mica del Pa铆s: una clara aposta per bandejar les terceres vies i per la ren煤ncia a la dignitat individual i col·lectiva que suposa l’assumpci贸 del provincianisme  subaltern que, dissortadament, caracteritza la societat i la mentalitat valenciana.

馃弮‍♀️馃懆‍馃 Vos esperem, una abra莽ada a totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada