dijous, 5 de maig de 2022

Presentació del llibre Notícia del País Valencià de Nèstor Novell i Josep Sorribes

😃 Bona vesprada estimades,

🗓️ Dimarts dia 24 de maig a les 19:30h al Casal d'ACPV-Elx ens complau convidar-vos a la presentació del llibre Notícia del País Valencià (Fer País. 60 anys d'idees, estudis, converses i reflexions) dels autors  Nèstor Novell i Josep Sorribes.

🗣️ Presenten l'acte Josep-Antoni Ybarra (economista), Josep E. Escribano (President El Tempir), Nèstor Novell (autor) i Àfrica Ramirez (editora).

 ✍️🥸 Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i dels 60 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians, els autors han volgut fer una anàlisi rigorosa posant el País davant de l’espill en els seus diferents vessants econòmics, socials, culturals i polítics, i arriscant-se a formular línies de superació de dèficits i insuficiències.

 🔍 A partir de la lectura d’allò que els autors han llegit sobre el País i d’un exercici de contrast d’idees i reflexions, el text suposa un intent atrevit d’arreplegar la complexa xarxa de coneixements conformada per allò que artistes, intel·lectuals i científics, tots ells hereus del canvi de paradigma fusterià, han escrit amb la voluntat de bastir un país possible. La bibliografia que s’hi acompanya és una bona prova de l’esforç fet.

📕El llibre té, en definitiva, la voluntat de posar al dia la qüestió nacional dels valencians a partir de la realitat social i econòmica del País: una clara aposta per bandejar les terceres vies i per la renúncia a la dignitat individual i col·lectiva que suposa l’assumpció del provincianisme  subaltern que, dissortadament, caracteritza la societat i la mentalitat valenciana.

🏃‍♀️👨‍🦽 Vos esperem, una abraçada a totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada