dimarts, 17 de desembre del 2019

Subhasta-Exposici贸 d'art de Sixto Marco, Pepe Azor铆n i Andreu Castillejos

Subhasta-Exposici贸 d'art de Sixto Marco, Pepe Azor铆n i Andreu Castillejos. Aquesta exposici贸 romandr脿 al Casal des del 5 de desembre fins el divendres 20 de desembre a les 20:00 hores que farem la subhasta.

L'entrada a la subhasta 茅s lliure i gratu茂ta no es necessita invitaci贸 i no 茅s obligatori comprar, la celebraci贸 de la subhasta 茅s una bona ocasi贸 per a veure una exposici贸 d'obres que dif铆cilment es poden veure en altres llocs.
Les obres s'exposaran 12 dies abans de la subhasta. La sala de subhasta actua com a mediadora entre el propietari/venedor i els possibles compradors.

La xifra de sortida constitueix el preu m铆nim de venda en la subhasta.

La sala d'ACPV-Casal d'Elx traur脿 a subhasta un lot de 6 obres de pintors de la nostra terra. La intenci贸 茅s donar a con猫ixer les obres que posteriorment se subhastessin, mitjan莽ant una exposici贸 que tindr脿 lloc 12 dies abans a la sala del Casal. Despr茅s es podr脿 realitzar una licitaci贸 pels diferents quadres cada obra tindr脿 un preu de sortida. Aquesta 茅s una oportunitat 煤nica d'accedir a aquestes obres art铆stiques.

Ens sentim orgullosos que experi猫ncies com aquestes proporcionin espais de trobada enriquidora i participaci贸 social activa en benefici de tota la societat.

Aquesta iniciativa sorgeix com a conseq眉猫ncia de l'acord aconseguit entre el Casal i els propietaris, de les esmentades obres d'art.

Jos茅 D铆az Azor铆n 1939Alacant铆 de naixement encara que resident a Altea des de fa anys catedr脿tic de dibuix i antany director de l'institut l'assumpci贸 de la nostra senyora d'Elx; en el seu m贸n art铆stic, destaca especialment pel seu portent贸s domini del dibuix apel·lant amb insist猫ncia a la simplicitat, a la insinuaci贸. La seva obra est脿 carregada de for莽a i riquesa expressiva, de dramatisme existencial i subtil poeticitat. Minuci贸s i incisiu, tracta de sorprendre i inquietar per貌 mai de manera gratu茂ta. La seva perfecci贸 formal no de ve cerebral sin贸 que es converteix en reivindicaci贸 de profunds sentiments. 脡s capa莽 d'esculpir sorprenents anatomies o d'oferir fragments de vida que en la seva tensi贸 expressiva tenallen immediatament la nostra mirada. Existeix en Azor铆n una picada d'ullet de persuaci贸, aplica una efica莽 “po猫tica de l'efecte” en els seus dibuixos, pintures, gravats o escultures, unint indissolublement art i vida.


Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 500€.                              Comencem amb la licitaci贸:
1 Jose D铆az Azor铆n                                                                                                                                                  Corona de la Mare de D茅u                                                                                                                                     Gravat
108X77 cms
Any 1.988
500€
+ 25€

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 1.900€. Comencem amb la licitaci贸:
2 Jose D铆az Azor铆n
Mans
Dibuix sobre paper fet a m脿.
28X48 cms
Any 1.990
1.900€
+ 50€

Sixto Marco 1916-2002
comprom猫s amb Elx fins al final dels seus dies, la seva persona i la seva obra s贸n emblem脿tiques de la nostra ciutat. Fundador del grup Elx, del museu d'art contemporani i professor durant anys a l'escola de pintura del hort de xocolater, va encarnar la figura de Sant Joan de la Festa durant 25 anys i 茅s possiblement el que millor ha sabut plasmar en els seus quadres lo m茅s bell d'aquesta.
De personalitat complexa i autodidacta, la seva obra reflecteix una nova realitat producte de les seves obsessions m茅s profundes. Les seves pintures transmeten universalitat a trav茅s d'imatges barroques, surrealistes, heterodoxes, po猫tiques, intimistes o plenes d'humor i sarcasme. La trobada amb la pintura de Sixto, l'oculta ironia que es trasllueix en les seves obres plenes de jocs perceptius i lectures simb貌liques produeix un cert desconcert i unes persistent ambig眉itat sense deixar de palpitar en ella el ress貌 de l'hum脿.

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 500€. Comencem amb la licitaci贸:
3 Sixto Marco
L'Arlequ铆
S猫rie de 50
Serigrafia en policromia
75X55 cms
500€
+ 25 €

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 2.600€. Comencem amb la licitaci贸:
4 Sixto Marco
Serie Misteri III
Oli sobre taula 1995
17X17 cms
2.600€
+ 50 €

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 450€. Comencem amb la licitaci贸:
Sixto Marco
Misteri d'Elx
Serigrafia sobre cart贸
Any 1988
70X50 cms
45
0€
+ 25 €

Andreu Castillejos 1942-2013
Nascut a Elx i ciutad脿 del m贸n, l'art d'Andreu 茅s un art envolupant, caracteritzat per la seva ambig眉itat, volunt脿riament allunyat del superficial, art que denota una personalitat complexa en el qual l'individual intenta expressar una identitat col·lectiva i tenint present als marginats, desposse茂ts i oprimits enfront d'una societat que considera injusta, alienada i hip貌crita. Fundador del grup Esbart Zero, la seva obra se'ns revela com una reflexi贸 pl脿stica, original d'una solidesa robusta i impactactement bella, una visi贸 subjectiva on apunta la seva inclinaci贸 per una bellesa formal de sensibilitat exquisidament cl脿ssica.

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 1.900€. Comencem amb la licitaci贸:
6 Andreu Castillejos
El xiquet del mur
carb贸 llapis sobre taula d'aglomerat
46X56
1.900€
+ 50 €

I ja per 煤ltim tenim 2 exemplars numerats del 1 al 99 de les edicions de luxe sobre el segle XX, de Miguel Orts Montenegro i Patricio Falc贸: Aquests exemplars van narrant mes a mes i any a any els esdeveniments m茅s importants que es van produir a la nostra ciutat durant el segle XX. Cadasc煤 dels exemplars emporten una serigrafia feta pel pintor Sixto Marco per a aquesta edici贸.

Venda:
Elx I (1900-1949)
Miguel Orts Montenegro
Edici贸 de luxe. Exemplar N煤m 24 de la s猫rie de 99.
Que inclou la serigrafia de Sixto Marco per a aquesta edici贸.
150€


Venda:
Elx II (1950-2000)
Patricio Falc贸
Edici贸 de luxe. Exemplar N煤m 57 de la s猫rie de 99.
Que inclou la serigrafia de Sixto Marco per a aquesta edici贸.
150€

Cordialment
Llu铆s Alexandre Agull贸 
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) 
Tel猫fon 965426480 
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)
elx@acpv.cat 
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 
http://lecturesdelx.blogspot.com 
https://twitter.com/ElxCasal








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada