dimarts, 17 de desembre de 2019

Subhasta-Exposició d'art de Sixto Marco, Pepe Azorín i Andreu Castillejos

Subhasta-Exposició d'art de Sixto Marco, Pepe Azorín i Andreu Castillejos. Aquesta exposició romandrà al Casal des del 5 de desembre fins el divendres 20 de desembre a les 20:00 hores que farem la subhasta.

L'entrada a la subhasta és lliure i gratuïta no es necessita invitació i no és obligatori comprar, la celebració de la subhasta és una bona ocasió per a veure una exposició d'obres que difícilment es poden veure en altres llocs.
Les obres s'exposaran 12 dies abans de la subhasta. La sala de subhasta actua com a mediadora entre el propietari/venedor i els possibles compradors.

La xifra de sortida constitueix el preu mínim de venda en la subhasta.

La sala d'ACPV-Casal d'Elx traurà a subhasta un lot de 6 obres de pintors de la nostra terra. La intenció és donar a conèixer les obres que posteriorment se subhastessin, mitjançant una exposició que tindrà lloc 12 dies abans a la sala del Casal. Després es podrà realitzar una licitació pels diferents quadres cada obra tindrà un preu de sortida. Aquesta és una oportunitat única d'accedir a aquestes obres artístiques.

Ens sentim orgullosos que experiències com aquestes proporcionin espais de trobada enriquidora i participació social activa en benefici de tota la societat.

Aquesta iniciativa sorgeix com a conseqüència de l'acord aconseguit entre el Casal i els propietaris, de les esmentades obres d'art.

José Díaz Azorín 1939Alacantí de naixement encara que resident a Altea des de fa anys catedràtic de dibuix i antany director de l'institut l'assumpció de la nostra senyora d'Elx; en el seu món artístic, destaca especialment pel seu portentós domini del dibuix apel·lant amb insistència a la simplicitat, a la insinuació. La seva obra està carregada de força i riquesa expressiva, de dramatisme existencial i subtil poeticitat. Minuciós i incisiu, tracta de sorprendre i inquietar però mai de manera gratuïta. La seva perfecció formal no de ve cerebral sinó que es converteix en reivindicació de profunds sentiments. És capaç d'esculpir sorprenents anatomies o d'oferir fragments de vida que en la seva tensió expressiva tenallen immediatament la nostra mirada. Existeix en Azorín una picada d'ullet de persuació, aplica una eficaç “poètica de l'efecte” en els seus dibuixos, pintures, gravats o escultures, unint indissolublement art i vida.


Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 500€.                              Comencem amb la licitació:
1 Jose Díaz Azorín                                                                                                                                                  Corona de la Mare de Déu                                                                                                                                     Gravat
108X77 cms
Any 1.988
500€
+ 25€

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 1.900€. Comencem amb la licitació:
2 Jose Díaz Azorín
Mans
Dibuix sobre paper fet a mà.
28X48 cms
Any 1.990
1.900€
+ 50€

Sixto Marco 1916-2002
compromès amb Elx fins al final dels seus dies, la seva persona i la seva obra són emblemàtiques de la nostra ciutat. Fundador del grup Elx, del museu d'art contemporani i professor durant anys a l'escola de pintura del hort de xocolater, va encarnar la figura de Sant Joan de la Festa durant 25 anys i és possiblement el que millor ha sabut plasmar en els seus quadres lo més bell d'aquesta.
De personalitat complexa i autodidacta, la seva obra reflecteix una nova realitat producte de les seves obsessions més profundes. Les seves pintures transmeten universalitat a través d'imatges barroques, surrealistes, heterodoxes, poètiques, intimistes o plenes d'humor i sarcasme. La trobada amb la pintura de Sixto, l'oculta ironia que es trasllueix en les seves obres plenes de jocs perceptius i lectures simbòliques produeix un cert desconcert i unes persistent ambigüitat sense deixar de palpitar en ella el ressò de l'humà.

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 500€. Comencem amb la licitació:
3 Sixto Marco
L'Arlequí
Sèrie de 50
Serigrafia en policromia
75X55 cms
500€
+ 25 €

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 2.600€. Comencem amb la licitació:
4 Sixto Marco
Serie Misteri III
Oli sobre taula 1995
17X17 cms
2.600€
+ 50 €

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 450€. Comencem amb la licitació:
Sixto Marco
Misteri d'Elx
Serigrafia sobre cartó
Any 1988
70X50 cms
45
0€
+ 25 €

Andreu Castillejos 1942-2013
Nascut a Elx i ciutadà del món, l'art d'Andreu és un art envolupant, caracteritzat per la seva ambigüitat, voluntàriament allunyat del superficial, art que denota una personalitat complexa en el qual l'individual intenta expressar una identitat col·lectiva i tenint present als marginats, desposseïts i oprimits enfront d'una societat que considera injusta, alienada i hipòcrita. Fundador del grup Esbart Zero, la seva obra se'ns revela com una reflexió plàstica, original d'una solidesa robusta i impactactement bella, una visió subjectiva on apunta la seva inclinació per una bellesa formal de sensibilitat exquisidament clàssica.

Els assistents a la subhasta poden licitar aquesta obra d'art a partir de 1.900€. Comencem amb la licitació:
6 Andreu Castillejos
El xiquet del mur
carbó llapis sobre taula d'aglomerat
46X56
1.900€
+ 50 €

I ja per últim tenim 2 exemplars numerats del 1 al 99 de les edicions de luxe sobre el segle XX, de Miguel Orts Montenegro i Patricio Falcó: Aquests exemplars van narrant mes a mes i any a any els esdeveniments més importants que es van produir a la nostra ciutat durant el segle XX. Cadascú dels exemplars emporten una serigrafia feta pel pintor Sixto Marco per a aquesta edició.

Venda:
Elx I (1900-1949)
Miguel Orts Montenegro
Edició de luxe. Exemplar Núm 24 de la sèrie de 99.
Que inclou la serigrafia de Sixto Marco per a aquesta edició.
150€


Venda:
Elx II (1950-2000)
Patricio Falcó
Edició de luxe. Exemplar Núm 57 de la sèrie de 99.
Que inclou la serigrafia de Sixto Marco per a aquesta edició.
150€

Cordialment
Lluís Alexandre Agulló 
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) 
Telèfon 965426480 
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)
elx@acpv.cat 
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 
http://lecturesdelx.blogspot.com 
https://twitter.com/ElxCasal
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada