dimarts, 26 de mar莽 del 2019

L’Associaci贸 C铆vica Valenciana Tirant lo Blanc presentar脿 el pr貌xim divendres 29 de mar莽 la Nova Declaraci贸 Valencianista a ACPV-Casal d' Elx. 脡s tracta d’una de les diverses presentacions que recorreran el nostre territori.

L’Associaci贸 C铆vica Valenciana Tirant lo Blanc presentar脿 el pr貌xim divendres 29 de mar莽 la Nova Declaraci贸 Valencianista a Elx. 脡s tracta d’una de les diverses presentacions que recorreran el nostre territori.
El 14 de novembre de 1918, la Joventut Valencianista i la Uni贸 Valencianista Regional publicaren en la primera plana de La Correspondencia de Valencia la Declaraci贸 Valencianista. Les huit bases que la integraven foren comentades en uns articles setmanals publicats en el diari esmentat entre el 16 de novembre i el 7 de desembre de 1918 per diferents membres d’eixes organitzacions, que serviren per assentar les bases del valencianisme.
La Nova Declaraci贸 Valencianista (que es pot llegir en l铆nia) 茅s el fruit de mesos de treball en xarxa on han participat diversitat de persones i col•lectius de tot el territori valenci脿. L’objectiu del Tirant, cent anys despr茅s, 茅s doble: d’una banda, donar a con猫ixer el valor i la import脿ncia que el manifest de 1918 tingu茅 en el seu moment i atorgar-li el paper que encara ara ha de tenir en la construcci贸 (o reconstrucci贸) de la nostra hist貌ria col·lectiva; de l’altra, i tenint en compte el missatge del primer manifest, actualitzar-ne l’ambici贸, traduir-ne el pensament al nostre temps i fer propostes noves, amb la mateixa amplitud d’horitzons que aquells valencianistes de 1918 van tenir de forma honesta i decidida. Sempre amb la voluntat ferma d’aconseguir millorar la qualitat de vida de totes i tots des de l’aprofundiment de la democr脿cia i de l’exercici de l’autogovern ple.
Esta primera presentaci贸 de la Nova Declaraci贸 Valencianista s’organitza de la m脿 del col·lectiu IECBV, i tindr脿 lloc al Casal Jaume I d’Elx (C/ Sant Jordi, 2, 03203 Elx) el 29 de mar莽 a les 19:00 amb la participaci贸 de tres dels autors de l’obra: Pau Torregrossa, membre de MARIola LGTBI, H猫ctor C脿mara, menbre del col·lectiu IECBV i autor d’una de les bases, Helena Malonda membre de l’ACV Tirant lo Blanc i la Fundaci贸 Nexe, Lorena Escandell, menbre del col·lectiu IECBV . Tamb茅 es projectar脿 el documental breu que s’ha publicat amb motiu del centenari de la Declaraci贸 Valencianista.
Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada