dilluns, 5 de novembre del 2018

DOCUMENTAL PER LA LLENGUA. T脥TOL: Cabut per la llengua, Francesc Ferrer Pastor (1918-2000) Llargmetratge, de 66 minuts. Dijous 8 de novembre 2018 a les 19:30 hores al Casal d'Elx. Festival Cinema Ciutad脿 Comprom茅s i Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos oferim 3 documentals per al mes de novembre:


CINEMA AL CASAL D'ELX: DOCUMENTAL PER LA LLENGUA. T脥TOL: Cabut per la llengua, Francesc Ferrer Pastor (1918-2000) Llargmetratge, de 66 minuts. Dijous 8 de novembre 2018 a les 19:30 hores al Casal d'Elx.

ENTRADA GRATU脧TA:

Amics i amigues, l'Associaci贸 Ciutadania i Comunicaci贸 (Acicom) i Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos convidem al VI Festival Cinema Ciutad脿 Comprom茅s. El FCCC 茅s un festival impulsat des d’ACICOM, que compta amb el suport d'Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, amb un baix pressupost, que convoca a produccions audiovisuals en les quals queden reflectides els problemes m茅s urgents de la ciutadania, d'una nova regulaci贸 dels drets socials i youtubers socials. Aquest any ACICOM organitza cinc setmanes intenses de reflexi贸 i projeccions sobre cinc tem脿tiques: llibertat d’expressi贸, mem貌ria hist貌rica, feminismes, territori i ciutadania.

Festival Cinema Ciutad脿 Comprom茅s i Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos oferim 3 documentals per al mes de novembre:

 -DOCUMENTAL PER LA LLENGUA. T脥TOL: Cabut per la llengua, Francesc Ferrer Pastor(1918-2000) Llargmetratge, de 66 minuts. Dijous 8 de novembre 2018 a les 19:30 hores al Casal d'Elx. SINOPSI:Un rep脿s a la vida del lexic貌graf de la Font d’en Carr贸s, mitjan莽ant el testimoni de familiars, fil貌legs, ve茂ns i fins i tot d'ell mateix, en una entrevista in猫dita que es va fer per a l'antiga Telesafor en 1994 i que mai no va vore la llum. La pe莽a ha estat un enc脿rrec de l'ajuntament amb el suport de la Diputaci贸 i la Generalitat amb motiu del centenari del naixement de Ferrer Pastor.

 -DOCUMENTAL. T脥TOL: Rodolf Llopis, la conducta del mestre. Llargmetratge, de 89 minuts. Divendres 16 de novembre a 19:30 hores al Casal d'Elx. SINOPSI: La producci贸 recorda la figura del socialista alacant铆 Rodolf Llopis, mestre i revolucionari del m贸n de l´educaci贸. Exiliat a Fran莽a despr茅s de la guerra, en el 1947 va ser triat President del Govern de la Rep煤blica espanyola en l'exili. 3 anys abans, al Congr茅s del PSOE en l'exterior, va ser elegit Secretari General. Va ser tamb茅 president de la UGT en l'exili i en el 1951 va ser signant de l'Acta de Frankfurt en virtut de la qual es creava de nou la Internacional Socialista.

 -DOCUMENTAL SOCIAL. T脥TOL: Maestra, la depuraci贸n de las maestras republicanas. Curtmetratge, de 19 minuts. divendres 30 de novembre a 19:30 hores Casal d'Elx. SINOPSI: Les mestres de la Rep煤blica van ser perseguides i penalitzades. A l’escola del Raval-Pe帽acerrada, a Mutxamel (Alacant) van ser expulsades del seus llocs de resid猫ncia i se'ls va prohibir accedir a llocs directius. Entre elles Asunci贸n Crua帽es, una de les mares de la Constituci贸. Totes elles van ser acusades de delictes com ser "irreligioses", "amorals", deficients en el seu treball, pert脿nyer a sindicats, etc. 
Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                             https://twitter.com/ElxCasalCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada