dilluns, 16 d’abril del 2018

Acci贸 Cultural commemorar脿 el 21 d'abril el 25茅 aniversari de l'assasinat de Guillem Agull贸 amb una manifestaci贸 i un acte


L’acte tindr脿 lloc al nou Passeig Guillem Agull贸 del Jard铆 Vivers de Val猫ncia, i constar脿 de diversos parlaments i actuacions musicals dissenyades especialment per a l’ocasi贸
Avui, dimecres 11 d’abril, fa exactament 25 anys que el jove valenci脿 Guillem Agull贸 fou assassinat per un grupuscle de violents feixistes. La impunitat de qu猫 durant els anys precedents havien gaudit aquests grupuscles al Pa铆s Valenci脿, gr脿cies a la passivitat de la policia i el poder judicial (encara esperem, per exemple, els resultats de la investigaci贸 i la localitzaci贸 dels responsables de la col·locaci贸 de les bombes que va patir Joan Fuster o la Llibreria 3i4), es podia preveure que, en algun moment, aix貌 tindria conseq眉猫ncies tr脿giques, com finalment aix铆 va ser. La gravetat del cas signific脿 un punt d’inflexi贸 en la consci猫ncia social valenciana: 25 anys despr茅s hi ha encara molt de cam铆 per rec贸rrer per a la plena garantia dels drets civils m茅s elementals de manifestaci贸, reuni贸 i lliure expressi贸 al Pa铆s Valenci脿, per貌 hem aconseguit notables avan莽os, com l’exist猫ncia de fiscalies de delictes d’odi i canvis legislatius i, sobretot, una major sensibilitat social.
Tot i aix貌, 25 anys despr茅s assistim a una preocupant din脿mica regressiva i autorit脿ria per part de l’Estat espanyol, que respon a la cr铆tica de pol铆tiques o del model territorial, amb actuacions repressives cada vegada m茅s desproporcionades i amb una base jur铆dica m茅s q眉estionable, que s’allunyen dels est脿ndars europeus de garanties democr脿tiques.
脡s per aix貌 que Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) hem decidit de commemorar el 25猫 aniversari de l’assassinat del jove Agull贸 amb una manifestaci贸 amb el lema “Pa铆s Valenci脿, un pa铆s obert”, dissabte 21 d’abril, que eixir脿 a les 18 hores de la Pla莽a de Sant Agust铆 de Val猫ncia. L’objectiu 茅s respondre a les ideologies d’odi amb un projecte de pa铆s obert i plural, que es reconeix en la seua llengua i cultura, i que alhora 茅s respectu贸s amb la diversitat que conforma les societats contempor脿nies, tamb茅 la nostra. Perqu猫 ha de ser des del respecte i el di脿leg que constru茂m la conviv猫ncia i un futur millor.
La manifestaci贸 finalitzar脿 al Jard铆 de Vivers, on tindr脿 lloc un acte d’homenatge a Guillem Agull贸 i a totes les v铆ctimes de la intoler脿ncia, especialment pensat per a l’ocasi贸, i que comptar脿 amb les actuacions musicals d’una destacada representaci贸 dels nostres millors artistes:
-Pep Gimeno ‘Botifarra’
-Miquel Gil
-Feliu Ventura
-Al Tall
-Pau Alabajos
-Mara Aranda
-Xavi Sarri脿
-Josep Nadal
-Carraixet
-Eva G贸mez
-Meritxell Gen茅
-David Fern脿ndez





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada