dilluns, 29 de gener de 2018

Nou cicle de cinema en valencià, organitzat per la Universitat d'Elx (UMH) amb la col·laboració d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx.

Nou cicle de cinema en valencià, organitzat per la Universitat d'Elx (UMH) amb la col·laboració d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx.

La Universitat Miguel Hernández d’Elx ha organitzat un nou cicle de cinema en valencià a la sala Òdeon amb la col•laboració d’El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, el Cineclub Luis Buñuel, ACPV-Casal Elx, les universitats públiques valencianes i el cinema Òdeon d’Elx. L’entrada serà lliure però limitat a la capacitat del cinema. Tot seguit, us informem de la programació preparada per als dies 1 de febrer, 1 de ma, 26 d'abril i 17 de maig a les 19.30 i 22.00 h. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.
Calendari de sessions
1 de febrer   "Estiu de 1993"  Ahir en els desens Premis Gaudí van coronar la pel·lícula Estiu 1993, el primer film de Carla Simón, amb tres guardons importants: els de millor film, millor direcció i millor guió.      
1 de març      Júlia ist
26 d’abril      La pell freda
17 de maig   Brava
Fitxa tècnica de la primera pel·lícula: Estiu 1993 (1 de febrer)
Director: Carla Simón
Intèrprets: Laia Artigas, Paula Robles, David Verdaguer, Bruna Cusí, Fermí Reixach, Isabel Rocatti, Quim Pla i Montse Sanz
Any: 2017
Durada: 100 minuts
Sinopsi: Frida, una nena de sis anys, abandona Barcelona i se’n va a viure al camp amb el seu oncle Esteve, la seua tia Marga i la cosineta petita de 3 anys Anna, de manera que afronta així el primer estiu de la seua vida amb una nova família adoptiva després de la mort de la mare. Lluny del seu entorn conegut, en ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a la nova vida, cosa que no li serà gens fàcil. Durant aquest estiu, l’estiu del 93, Frida aprendrà a acceptar la seua pena, i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com la seua pròpia filla.
Estiu 1993 (tràiler) és el primer film de Carla Simón Pipó que, d’acord amb la crítica, narra una història amb una honestedat bestial, plena de vida i de veritat, basada en la història familiar de la directora. La qualitat d’aquesta pel·lícula ha fet que siga molt guardonada i elegida per a representar l’Estat en el lliurament dels premis de cinema dels Oscar 2018. De fet, és la segona pel·lícula rodada en llengua catalana, després de Pa Negre, que és triada per a la la gala cinematogràfica que té lloc a Los Angeles (Califòrnia).


Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                                                      
http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada