dilluns, 29 de gener del 2018

Nou cicle de cinema en valenci脿, organitzat per la Universitat d'Elx (UMH) amb la col·laboraci贸 d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx.

Nou cicle de cinema en valenci脿, organitzat per la Universitat d'Elx (UMH) amb la col·laboraci贸 d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx.

La Universitat Miguel Hern谩ndez d’Elx ha organitzat un nou cicle de cinema en valenci脿 a la sala 脪deon amb la col•laboraci贸 d’El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalop贸, el Cineclub Luis Bu帽uel, ACPV-Casal Elx, les universitats p煤bliques valencianes i el cinema 脪deon d’Elx. L’entrada ser脿 lliure per貌 limitat a la capacitat del cinema. Tot seguit, us informem de la programaci贸 preparada per als dies 1 de febrer, 1 de mar莽, 26 d'abril i 17 de maig a les 19.30 i 22.00 h. L’entrada 茅s lliure fins a completar l’aforament.
Calendari de sessions
1 de febrer   "Estiu de 1993"  Ahir en els desens Premis Gaud铆 van coronar la pel·l铆cula Estiu 1993, el primer film de Carla Sim贸n, amb tres guardons importants: els de millor film, millor direcci贸 i millor gui贸.      
1 de mar莽      J煤lia ist
26 d’abril      La pell freda
17 de maig   Brava
Fitxa t猫cnica de la primera pel·l铆cula: Estiu 1993 (1 de febrer)
Director: Carla Sim贸n
Int猫rprets: Laia Artigas, Paula Robles, David Verdaguer, Bruna Cus铆, Ferm铆 Reixach, Isabel Rocatti, Quim Pla i Montse Sanz
Any: 2017
Durada: 100 minuts
Sinopsi: Frida, una nena de sis anys, abandona Barcelona i se’n va a viure al camp amb el seu oncle Esteve, la seua tia Marga i la cosineta petita de 3 anys Anna, de manera que afronta aix铆 el primer estiu de la seua vida amb una nova fam铆lia adoptiva despr茅s de la mort de la mare. Lluny del seu entorn conegut, en ple camp, la nena haur脿 d’adaptar-se a la nova vida, cosa que no li ser脿 gens f脿cil. Durant aquest estiu, l’estiu del 93, Frida aprendr脿 a acceptar la seua pena, i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com la seua pr貌pia filla.
Estiu 1993 (tr脿iler) 茅s el primer film de Carla Sim贸n Pip贸 que, d’acord amb la cr铆tica, narra una hist貌ria amb una honestedat bestial, plena de vida i de veritat, basada en la hist貌ria familiar de la directora. La qualitat d’aquesta pel·l铆cula ha fet que siga molt guardonada i elegida per a representar l’Estat en el lliurament dels premis de cinema dels Oscar 2018. De fet, 茅s la segona pel·l铆cula rodada en llengua catalana, despr茅s de Pa Negre, que 茅s triada per a la la gala cinematogr脿fica que t茅 lloc a Los Angeles (Calif貌rnia).


Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ElxCasal                                                                                                                                                      
http://lecturesdelx.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada