divendres, 13 de novembre del 2015

EXCURSI脫 : Pant脿 d'Elx, Castellar de la Morera, Aq眉eductes i Palmerar d'Elx - Ruta pel nord del terme municipal d'Elx i Centre Hist貌ric del Palmerar.
Dia: diumenge 15 de novembre
Hora: 9:15
LLoc: Pont del Bimil·lenari

Punt de trobada: la rotonda del pont del Bimil·lenari a les 9.15 h (Barri de Carr煤s a la Ronda Nord, justament on es troba C脿ritas)

Anirem en cotxe fins prop del Castellar de la Morera i visitarem el Pant脿 d'Elx i el Castellar de la Morera i els Aq眉eductes, Ruben Sempere soci del Casal d'Elx explicar脿 la hist貌ria del pant脿 i de les obres hidr脿uliques de portada d'aig眉es a Elx i el que va suposar en el seu desenvolupament, de la fauna i la flora de la zona, aix铆 com la hist貌ria del assentament musulm脿 del Castellar de la Morera.

La dificultat 茅s mitjana-baixa i tenim prevista una durada d'unes dues hores i mitja, acabant cap a les 12:00 hores, per despla莽ar-nos amb els cotxes al centre d'Elx, on participarem en una marxa o passeig urb脿 pels parcs i horts de palmeres d'Elx de la m脿 de voluntaris de l'associaci贸 Volem Palmerar, passeig que ser脿 un assaig de la marxa oficial que els amics del Volem Palmerar d'Elx tenen programada per al dissabte 28 de novembre.

Finalitzada la marxa-passeig pels palmerars, al voltant de les 14:30 hores i per aquells/es que vulguen marxarem a dinar a un bar-restaurant del centre, o al Casal d'Elx com sempre buscant un bon men煤 a un preu adaptable a totes les economies.
En resum, una completa i esperem bona jornada de senderisme, cultura i confraternitzaci贸 amb les amigues/amics de Mutxamel i Elx.

Amb aquesta excursi贸 pretenem posar en valor la Acequia Major del Pant脿, volem reivindicar la necessitat de recuperar infraestructures h铆driques hist貌riques i industrials, la reparaci贸 de la comporta de la presa, el sanejament integral del riu Vinalop贸 i la restauraci贸 paisatg铆stica de l’entorn.

Organitzat:Centre de Muntanyisme de Mutxamel i Acpv-Casal Jaume I d'Elx
Col·labora: Associaci贸 Volem Palmerar

Cordialment
Agust铆 Agull贸 Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2
elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada