dimarts, 28 de gener del 2020

Presentació de l'associació "Juga en Valencià"

Dijous 30 de gener a les 19:45 hores a ACPV-Casal d'Elx es presentarà l'associació "Juga en Valencià". 

 Juga en Valencià presenta les seues demandes als clubs esportius valencians.

L'associació d'aficionats, de la qual en forma part la Plataforma per la Llengua del País Valencià, reclama la igualtat lingüística als clubs esportius valencians.


ACPV-Casal d'Elx i el Tempir donem suport a esta iniciativa de Juga en Valencià, perquè considerem important la normalització del valencià en tots els àmbits de la societat i que "l'esport és un àmbit de gran ressò social, i els equips esportius representen un territori i també la seua cultura i llengua pròpia".

Es tracta d'una associació creada per aficionats valencians als esports, especialment al futbol, amb l'assessorament tècnic de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, que té com a objectiu aconseguir la plena igualtat lingüística a tots els equips esportius valencians. Des de Juga en Valencià es reclama que "igual com el valencià és la llengua que utilitza la ciutadania en la vida diària, també la volem utilitzar amb normalitat en les relacions amb el nostres respectius equips esportius: quan anem a la botiga, quan consultem les xarxes socials i els mitjans de comunicació i quan ens adrecem directament als clubs. Allò que demanem no és més que garantir activament la llibertat de tria de llengua per part de l'aficionat, i per tant la igualtat lingüística".

L'associació Juga en Valencià considera que la llengua pròpia és poc utilitzada en la comunicació dels diversos clubs valencians de futbol, amb bona massa social, tal com és el cas a equips com el CE Castelló, l'Elx CF, l'Hèrcules CF, Llevant UE, València CF, València Bàsquet o Vila-real CF. Tal com explica el president de l'associació, "en els equips importants del nostre país, la situació d'ús de valencià és sempre d'inferioritat respecte del castellà o d'altres llengües. Per això, amb les nostres campanyes, volem posar el punt de partida per a fer visible esta demanda, i obtindre la igualtat lingüística gràcies a la pressió col·lectiva dels aficionats".

Cordialment
 Lluís Alexandre Agulló Garcia
(Coordinador d'ACPV-Casal d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ACPVelx                                                                                                                                                      
http://lecturesdelx.blogspot.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada