dilluns, 5 de novembre de 2018

DOCUMENTAL PER LA LLENGUA. TÍTOL: Cabut per la llengua, Francesc Ferrer Pastor (1918-2000) Llargmetratge, de 66 minuts. Dijous 8 de novembre 2018 a les 19:30 hores al Casal d'Elx. Festival Cinema Ciutadà Compromés i Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos oferim 3 documentals per al mes de novembre:


CINEMA AL CASAL D'ELX: DOCUMENTAL PER LA LLENGUA. TÍTOL: Cabut per la llengua, Francesc Ferrer Pastor (1918-2000) Llargmetratge, de 66 minuts. Dijous 8 de novembre 2018 a les 19:30 hores al Casal d'Elx.

ENTRADA GRATUÏTA:

Amics i amigues, l'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom) i Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos convidem al VI Festival Cinema Ciutadà Compromés. El FCCC és un festival impulsat des d’ACICOM, que compta amb el suport d'Acció Cultural del País Valencià, amb un baix pressupost, que convoca a produccions audiovisuals en les quals queden reflectides els problemes més urgents de la ciutadania, d'una nova regulació dels drets socials i youtubers socials. Aquest any ACICOM organitza cinc setmanes intenses de reflexió i projeccions sobre cinc temàtiques: llibertat d’expressió, memòria històrica, feminismes, territori i ciutadania.

Festival Cinema Ciutadà Compromés i Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos oferim 3 documentals per al mes de novembre:

 -DOCUMENTAL PER LA LLENGUA. TÍTOL: Cabut per la llengua, Francesc Ferrer Pastor(1918-2000) Llargmetratge, de 66 minuts. Dijous 8 de novembre 2018 a les 19:30 hores al Casal d'Elx. SINOPSI:Un repàs a la vida del lexicògraf de la Font d’en Carrós, mitjançant el testimoni de familiars, filòlegs, veïns i fins i tot d'ell mateix, en una entrevista inèdita que es va fer per a l'antiga Telesafor en 1994 i que mai no va vore la llum. La peça ha estat un encàrrec de l'ajuntament amb el suport de la Diputació i la Generalitat amb motiu del centenari del naixement de Ferrer Pastor.

 -DOCUMENTAL. TÍTOL: Rodolf Llopis, la conducta del mestre. Llargmetratge, de 89 minuts. Divendres 16 de novembre a 19:30 hores al Casal d'Elx. SINOPSI: La producció recorda la figura del socialista alacantí Rodolf Llopis, mestre i revolucionari del món de l´educació. Exiliat a França després de la guerra, en el 1947 va ser triat President del Govern de la República espanyola en l'exili. 3 anys abans, al Congrés del PSOE en l'exterior, va ser elegit Secretari General. Va ser també president de la UGT en l'exili i en el 1951 va ser signant de l'Acta de Frankfurt en virtut de la qual es creava de nou la Internacional Socialista.

 -DOCUMENTAL SOCIAL. TÍTOL: Maestra, la depuración de las maestras republicanas. Curtmetratge, de 19 minuts. divendres 30 de novembre a 19:30 hores Casal d'Elx. SINOPSI: Les mestres de la República van ser perseguides i penalitzades. A l’escola del Raval-Peñacerrada, a Mutxamel (Alacant) van ser expulsades del seus llocs de residència i se'ls va prohibir accedir a llocs directius. Entre elles Asunción Cruañes, una de les mares de la Constitució. Totes elles van ser acusades de delictes com ser "irreligioses", "amorals", deficients en el seu treball, pertànyer a sindicats, etc. 
Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                             https://twitter.com/ElxCasalCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada