dimarts, 23 d’octubre del 2018

Crònica i Fotos: CORRELLENGUA 2018 El passat divendres 19 d’octubre. La Flama del Correllengua va arribar a Elx

Crònica i Fotos: CORRELLENGUA 2018 El passat divendres 19 d’octubre: La Flama del Correllengua va arribar a Elx i com en els darrers 23 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu ús.

Enguany van dedicar la XXIII edició del Correllengua a la novel·lista, dramaturga i assagista Maria Aurèlia Capmany a l'enginyer, lingüista i ciutadà compromès Pompeu Fabra, i a la commemoració dels 600 anys de la Generalitat Valenciana una de les institucions més antigues d'Europa.

La nit del mateix divendres, 19 d'octubre a les 20:00 hores va arribar la Flama del Correllengua al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx on es va lliurar a l'alcalde d'Elx Carlos González i a Patricia Macià, regidora de Cultura. Començà l'acte amb un parlament Agustí Agulló (coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) i a continuació escoltaren un parlament del president de l'associació cívica per la llengua El Tempir Josep-Enric Escribano, discurs reivindicatiu sobre la necessitat imperiosa de garantir la igualtat lingüística arran dels nous casos de discriminació lingüística, seguidament la lectura del manifest per la llengua a càrrec de jóvens d'IES de la ciutat d'Elx: Xon Baz Campello i Roseta Baz, finalment escoltaren el parlament de l'alcalde d'Elx Carlos González. Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx. El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet, entre els assistents diversos regidors i representants de diversos partits polítics.


A les 21:00 hores a Acpv-Casal Jaume I d'Elx, Van gaudir de l'ACTUACIÓ MUSICAL DE LA CANTAUTORA VALENCIANA “GEM”, i de bona companyia i un àpat amb coca de la Baia i vi de la Romana. Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, vos tornem a donar les gràcies a tots i totes.
Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com                                                                                                                                                  https://twitter.com/ElxCasal




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada