dimarts, 17 d’octubre del 2017

Acci贸 Cultural demana l'alliberament dels presidents d'脪mnium i ANC, i l'obertura del dialeg amb el govern de Catalunya.

Acci贸 Cultural demana l'alliberament dels presidents d'脪mnium i ANC, i l'obertura del dialeg amb el govern de Catalunya. Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 ha convocat, hui dimarts 17 d'octubre, una concentraci贸 d'urg猫ncia davant l'empresonament de Jordi Cuixart, president d'脪mnium Cultural, i Jordi S脿nchez, president de l'ANC. Ser脿 a les 19:00 a la Pla莽a de la Muntanyeta d'Alacant .                                                                 L’entitat considera que les vies policial, judicial i penal nom茅s contribuiran a agreujar el conflicte pol铆tic
Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) considera l’empresonament dels presidents d'脪mnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Jordi Cuixart i Jordi S脿nchez una greu equivocaci贸 i una injust铆cia.
Una greu equivocaci贸, perqu猫 en aquest moment el que cal 茅s di脿leg, i no missatges en sentit contrari, i la jutgessa podria haver pres algun tipus de mesures cautelars que no hagueren implicat l’entrada en pres贸 i, d’aquesta manera hauria col·laborat a crear un clima m茅s tranquil i ser茅.
 
Una injust铆cia, perqu猫 s贸n els presidents de dues associacions que han organitzat les mobilitzacions multitudin脿ries dels darrers anys sense que mai s’haja produ茂t cap mostra de viol猫ncia, fet que diu molt del seu grau d’organitzaci贸 i de civisme. Per貌 tamb茅 han estat els responsables d’evitar, precisament, que la tensi贸 social i pol铆tica viscuda a Catalunya les darreres setmanes no derivara en incidents, tal com podria haver passat f脿cilment. Fins i tot els v铆deos gravats per tots dos abans d’entrar en pres贸 contenen un missatge de tranquil·litat i de serenitat.
Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) demana al Govern espanyol i a les inst脿ncies policial i judicial el final de l’escalada repressiva i un moment de serenor, gestos de distensi贸 i l’obertura d’un di脿leg seri贸s amb el Govern de Catalunya. Independentment de l’opini贸 que es puga tenir sobre la proposta independentista, hi ha un sector molt important de la societat catalana (que suma milions de persones) partidari d’aquest projecte. I 茅s clar que abordar aquesta realitat exclusivament des de la via judicial i policial nom茅s agreujar脿 la tensi贸.
Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) defensa i defensar脿 el di脿leg, primer per raons d’ordre 猫tic (parlar entre diferents 茅s un valor), i segon tamb茅 per raons d’ordre pr脿ctic (茅s l’煤nica via possible per a buscar una soluci贸, i no una vict貌ria d’una part sobre l’altra que, en qualsevol cas, deixar脿 ferides i un problema falsament resolt i, per tant, latent que ressorgir脿 m茅s tard o d’hora).
Per tot aix貌, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) crida avui els seus socis i simpatitzants a concentrar-se davant les subdelegacions del Govern espanyol a Castell贸 de la Plana, Val猫ncia i Alacant a les 19h amb el lema “Llibertat Jordi Cuixart i Jordi S脿nchez. Democr脿cia” amb el qual volem expressar aquesta petici贸 de di脿leg. 
http://www.acpv.cat/web/actualitat/accio-cultural-demana-lalliberament-dels-presidents-domnium-i-anc-i-lobertura-del-dialeg-amb-el-govern-de-catalunya



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada