dimarts, 20 de juny del 2017

Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx: us escric per recordar-vos que dijous 22 de juny a les 20:00 hores tindrem la sessió dedicada al Llibre de Lliris PICÓ, "L'olor dels crisantems" Editorial 3i4. (comptarem amb la presència de l'autora).

Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx: us escric per recordar-vos que dijous 22 de juny a les 20:00 hores tindrem la sessió dedicada al Llibre de Lliris PICÓ, "L'olor dels crisantems" Editorial 3i4. (comptarem amb la presència de l'autora). Sabeu que el club de lectura està obert a noves incorporacions i que també són benvingudes les visites esporàdiques. Per això, si coneixeu algú que hi puga estar interessat, no dubteu a convidar-lo.
-22 de juny, Lliris Picó i Carbonell , L'olor dels crisantems. Ed. 3i4. (comptarem amb la presència de l'autora).
Comentaris d'obra: L'olor dels crisantems
Camil·la és una dona perduda. Es va perdre en el moment en què es va deixar arrossegar pels interessos de dos hòmens, el seu pare i el seu futur marit. Aquesta dona de casa bona —la mare «senyora de» i el pare metge— havia d'estudiar una mica per fer alguna cosa, per això es va fer mestreta, havia d'aprendre a fer ganxet i altres destreses, allò sí que era important… El quadre és ben conegut.
L'olor dels crisantems parla de la frustració d'una dona que no sap què fer de la seua vida; sap exactament el que no li agrada de la seua quotidianitat, però no troba la força d'encarar-s'hi, per això va destrossant-se el cos a poquet a poquet, amb l'alcohol. La protagonista té una posició social i diners, té un marit, metge, que no la coneix en absolut ni es preocupa el més mínim pel que puga pensar, té un fill criat per una dida, té un pare egoista i una mare transparent, i té una amiga superficial. Camil·la no té res.
Només li queden les novel·les per a oblidar el món miserable i artificial que l'envolta, i l'alcohol, cada vegada més present, més necessari. Li agraden les històries i les busca en una llibreria de la ciutat que pertany a Abel, un home que forma part del seu paisatge. Ell és diferent, sensible, atent, respectuós, gris, difuminat, potser massa absorbit per l'escenari, com una figura de paper que s'apega en un mur, però d'açò, la Camil·la, s'adona més tard.....




Cordialment Agustí Agulló Marcos (Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) Telèfon 965426480 Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203) elx@acpv.cat http://casalelx.blogspot.com https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 http://lecturesdelx.blogspot.com https://twitter.com/ElxCasal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada