divendres, 6 de maig del 2016

Sessi贸 Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx

Vos convidem a assistir a la sessi贸 del Club de Lectura del Casal Jaume I d'Elx, que est脿 dedicada a Gegants de gel de Joan Benesiu (edicions del Periscopi), novel·la que ha merescut el premi Llibreter 2015, ha sigut un脿nimement elogiada per la cr铆tica i ja coneix cinc edicions. Es tracta d'una sessi贸 molt especial ja que comptarem amb la pres猫ncia de l'autor. 脡s per aix貌 que animem a participar-hi a totes les persones interessades.
DIA: dimarts 10 de maig
HORA: 20 h
LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx


Gegants de gel Autor: Joan Benesiu (Beneixama, 1971). La combinaci贸 de la seva prosa suggeridora i enigm脿tica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ens ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent.

A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del m贸n. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del m贸n. Un parisenc que fuig de la seva acomodada fam铆lia, un angl猫s que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexic脿 estudiant de qu铆mica, un xil猫 circumspecte i silenci贸s, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propiet脿ria del bar.
Prop d’aquesta geografia de frontera f铆sica i tamb茅 personal, cadascun desgranar脿 la seva pr貌pia hist貌ria elaborant un trencaclosques que acaba formant un tap铆s preci贸s on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.
"Avui la narrativa d’alta volada escasseja i un autor com Joan Benesiu 茅s aigua en un desert." Manuel Baixauli, El Pa铆s
Pr貌leg de Manuel Baixauli
Premi Llibreter 2015

Cordialment  Agust铆 Agull贸 Marcos (Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada