divendres, 13 de novembre del 2015

EXCURSIÓ : Pantà d'Elx, Castellar de la Morera, Aqüeductes i Palmerar d'Elx - Ruta pel nord del terme municipal d'Elx i Centre Històric del Palmerar.
Dia: diumenge 15 de novembre
Hora: 9:15
LLoc: Pont del Bimil·lenari

Punt de trobada: la rotonda del pont del Bimil·lenari a les 9.15 h (Barri de Carrús a la Ronda Nord, justament on es troba Càritas)

Anirem en cotxe fins prop del Castellar de la Morera i visitarem el Pantà d'Elx i el Castellar de la Morera i els Aqüeductes, Ruben Sempere soci del Casal d'Elx explicarà la història del pantà i de les obres hidràuliques de portada d'aigües a Elx i el que va suposar en el seu desenvolupament, de la fauna i la flora de la zona, així com la història del assentament musulmà del Castellar de la Morera.

La dificultat és mitjana-baixa i tenim prevista una durada d'unes dues hores i mitja, acabant cap a les 12:00 hores, per desplaçar-nos amb els cotxes al centre d'Elx, on participarem en una marxa o passeig urbà pels parcs i horts de palmeres d'Elx de la mà de voluntaris de l'associació Volem Palmerar, passeig que serà un assaig de la marxa oficial que els amics del Volem Palmerar d'Elx tenen programada per al dissabte 28 de novembre.

Finalitzada la marxa-passeig pels palmerars, al voltant de les 14:30 hores i per aquells/es que vulguen marxarem a dinar a un bar-restaurant del centre, o al Casal d'Elx com sempre buscant un bon menú a un preu adaptable a totes les economies.




En resum, una completa i esperem bona jornada de senderisme, cultura i confraternització amb les amigues/amics de Mutxamel i Elx.

Amb aquesta excursió pretenem posar en valor la Acequia Major del Pantà, volem reivindicar la necessitat de recuperar infraestructures hídriques històriques i industrials, la reparació de la comporta de la presa, el sanejament integral del riu Vinalopó i la restauració paisatgística de l’entorn.

Organitzat:Centre de Muntanyisme de Mutxamel i Acpv-Casal Jaume I d'Elx
Col·labora: Associació Volem Palmerar

Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2
elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
http://lecturesdelx.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada