dilluns, 29 de juny del 2015

ACPV espera un canvi real en les pol铆tiques de llengua i cultura, i di脿leg per fer-les de manera participada
Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 (ACPV) vol donar p煤blicament la seua enhorabona als membres del nou Govern valenci脿 i de progr茅s, Govern que la nostra entitat rep amb l’esperan莽a que compartim amb la societat valenciana per aquesta nova etapa de canvi que ara s’obre. Som conscients que s贸n molts els reptes, i moltes les dificultats –comen莽ant per l’her猫ncia deixada pels anteriors governs valencians de mala gesti贸, autoritarisme, corrupci贸, pol铆tiques antisocials, persecuci贸 de la llengua i cultura, i submissi贸 a Madrid-, per貌 tamb茅 que el poble valenci脿 t茅 moltes potencialitats i capacitats, i sobretot la for莽a que d贸na la il·lusi贸 de l’oportunitat del canvi.

Acci贸 Cultural, en aquest sentit, es posa a disposici贸 del nou Govern per ajudar en la refeta del Pa铆s Valenci脿 en tots els 脿mbits, perqu猫 totes les forces seran necess脿ries, com tamb茅 ho ser脿 la disposici贸 generosa i constructiva de treballar col·lectivament per un projecte en positiu que cohesione els valencians i ens fa莽a recuperar la nostra autoestima.
Avui, el Pa铆s Valenci脿 comen莽a una nova etapa que la nostra entitat rep amb il·lusi贸, i amb responsabilitat. La mateixa responsabilitat que hem demostrat els darrers mesos, evitant caure en provocacions de qui provava de repetir velles pol铆tiques per mirar de continuar com f贸ra ocupant el Govern. I com tamb茅 hem demostrat durant aquestes setmanes de negociacions, i nervis, i impaci猫ncies, de molts sectors davant la dificultat del que significa l’experi猫ncia novedosa de pactar un Govern de coalici贸.


Amb il·lusi贸, amb responsabilitat i, tamb茅, amb la reafirmaci贸 del nostre comprom铆s amb la llengua i cultura dels valencians, comprom铆s que estem conven莽uts que el nou Govern compartir脿, aix铆 com amb els valors del di脿leg amb la societat: perqu猫 l’acci贸 de govern, en els nous temps que s’obren, haur脿 de ser una acci贸 dissenyada i impulsada de manera participada amb els sectors socials i les organitzacions ciutadanes de cada 脿mbit, perqu猫 aix铆 ho demana la ciutadania, i perqu猫 aix貌 tamb茅 permetr脿 complicitats, implicaci贸, i aprofitament de recursos i energies.
El Pa铆s Valenci脿 comen莽a el canvi, i Acci贸 Cultural, que tant ha treballat per fer-lo possible, junt amb molts altres sectors socials, es felicita de la seua concreci贸 en el nou Govern valenci脿 i de progr茅s que avui s’ha presentat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada