dimarts, 9 d’abril del 2024

Presentació del llibre “El silenci que heu de témer” de Francesc Ribera

📚 Presentació del llibre “El silenci que heu de témer” de Francesc Ribera “Titot” l’11 d’abril  a les 19:30h al Casal d'Elx.

✍️ Francesc Ribera, més conegut com a ‘Titot’, presenta El silenci que heu de témer, una novel·la ambientada en la Mallorca del segle XVII, un període de pugnes de poder entre aristòcrates i governants. També és una Mallorca devastada per la violència entre nobles i bandolers, i per una intenció clara del rei i de l’aristocràcia del moment: espanyolitzar aquella societat.
🙇‍♀️La protagonista és una monja, Joana de Santacília, una dona ambiciosa, intel·ligent i invisible per a una societat governada per homes. Després de huit anys de silenci literari, aquesta novel·la naix de converses amb especialistes i d’una activitat intensa de recerca.

    L’autor considera que “no hauria perdut el temps a escriure una simple història. L’interés és que, en una història que va transcórrer al segle XVII, una història que no es pot canviar, perquè ha passat realment, es puguin trobar respostes als reptes del segle XXI i idees per a encarar el redreçament, ara sí, de la història. És mirar enrere per veure on som”.

  🧬  L’escriptor va nàixer a Berga (1967) i és molt conegut com a activista cultural, però a les nostres terres el coneixem sobretot com a cantant i lletrista del famosíssim grup Brams. També ha col·laborat en altres grups de tant en tant com Mesclat, Dijous Paella o Ara mateix. A més, ha adaptat tota l’obra del trobador Guillem de Berguedà de l’occità al català, l’ha cantada i l’ha editada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada